Savićević optimista pred mečeve sa Lihtenštajnom i Austrijom

0
530

Predsjednik Fudbalskog saveza Crne Gore, Dejan Savićević, vjeruje da će naša fudbalska reprezentacija ostvariti dobre rezultate u narednim mečevima kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Savićević je svjestan da je Crna Gora favorit protiv Lihtenštajna, ali upozorava da se i tom meču mora prići ozbiljno.

Optimista sam pred ova dva meča u kvalifikacijama. Bojao sam se prve utakmice jer su nas pratili problemi sa povredama Baše i Jovetića, zatim slučaju Drinčić. Međutim, ekipa je odgovorila pozitivno na sve ove probleme. Prvo nas čeka duel sa Lihtenštajnom, uvijek je najteže pobijediti unaprijed dobijenu utakmicu. Svi kažu da su oni lak protivnik, ja ne dijelim takvo mišljenje. Oni su u svim kvalifiakcijama do sada nekoga zakinuli, nadam se da sada to nećemo biti mi. Mi smo protiv San Marina pokazali da imamo dobar odnos protiv selekcija tog kvaliteta – kazao je Savićević.

Jako važna utakmica naš tim očekuje u trećem kolu, kada gostujemo Austriji. Savićević vjeruje da će se naš tim upravo protiv Austrije boriti za treće mjesto.

Ova grupa je mnogo teška, Švedska i Rusija su favoriti za prva dva mjesta, dok ćemo se mi i Austrija boriti za treću poziciju. Ukoliko prvo poluvrijeme odigramo neriješeno, onda možemo da ih pobijedimo. Riječ je o reprezentaciji koja od starta kreće bez respekta prema rivalu. Mi imamo kvalitet da im odgovorimo na to, i ako iznesemo loptu, preko naših napadača možemo da ih ugrozimo. Ponavljam, oni se mnogo potroše u prvom poluvremenu, i ako taj pritisak izdržimo, u drugom možemo da ih savladamo – dodao je Savićević.

Problem za našu reprezentaciju je što će po prvi put imati dva vezana mečeva u gostima. Savićević ističe kako novi raspored ne odgovara našem timu.

– Ovaj termin četvrtak – nedjelja je najgori. Evo, nama će reprezentacija tek noćas biti kompletna, Brnović će samo sjutra moći da napravi pravi trening, u srijedu se putuje, u četvrtak je meč, onda u petak opet put, u subotu lakši trening, i nedjelja utakmica. Jako teško je tako igrati. Sa razliku od ovog termina, rasporedi petak – ponedjeljak i subota – utorak su mnogo bolji – istakao je Savićević.

Najveća snaga naše selekcije su centralni napadači. Ipak, Savićević je istakao kako imamo problema sa bočnim napadačima, a takođe pojedini igrači nijesu spremni da odigraju svih 90 minuta.

– Da svi ovi igrači, koji su na raspolaganju Brnoviću, igraju 90 minuta, onda se ne bih plašio. Pojedini igrači nijesu spremni, malo igraju, i biće im jako teško da odigraju dva meča u četiri dana. Mi imamo šta imamo, ja sam srećan i zadovoljan što imamo ovakvu reprezentaciju, ali uzmite spisak Austrije i pogledajte u koliko jakim ligama igraju ti igrači. Međutim, imamo kvalitet da napravimo dobre rezultate u ova dva meča – zaključio je Savićević.