Savićević: Nuđen nam je novac da namjestimo finale LŠ!

0
402

SavicevicCZJedan od članova zlatne Zvezdine generacije iz 1991. godine, sada predsjednik FS Crne Gore Dejan Savićević, kazao je za francuske medije da je igračima prije finala u Bariju nuđeno po 500.000 maraka da izgube od Olimpika iz Marseja.

 

Fudbaleri Crvene zvezde, koji su boje kluba branili 1991. godine pokazali su, sudeći prema izjavi Dejana Savićevića, ogromnu dozu profesionalizma i sportskog duha.

 

“Nekoliko igrača, uključujući i mene, dobilo je ponudu od po pola miliona njemačkih maraka da izgubimo od Olimpika u finalu KŠ. Svi smo odbili i dokazali smo da to nije u našem karakteru” rekao je Savićević za francuski magazin “So Foot”.

 

Zvezda je u Bariju savladala Olimpik poslije boljeg izvođenja penala a Dejo je dodao da je izbor za “Zlatnu Loptu” te godine bio sramotan.

 

“Dodjeljivanje ‘Zlatne lopte’ Papenu bilo je sramota. Trebalo je da je osvoji Pančev, Prosinečki, Belodedić ili ja. Šta je Papen osvojio 1991? Samo prvenstvo Francuske” konstatovao je Savićević.

 

Te godine je Žan-Pjer Papen izabran za najboljeg fudbalera na svijetu a, kao što je Savićević rekao, osvojio je samo šampionat Francuske. Ovakva izjava o “nepristojnoj ponudi” iz Marseja ne te treba da čudi jer je tadašnji predsjednik Olimpika ostao upamćen kao čovjek sklon namještanju mečeva zbog čega je Marsej izbačen iz Lige 1.

 

(Sportske.net)