Savićević: Bio sam na korak od Partizana, a pitajte Džaju zbog čega nijesam “Zvezdina zvezda”

0
434

Legendarni crnogorski fudbaler Dejan Savićević otkrio je zanimljive detalje iz karijere u intervjuu za Žurnal.

Savićević je istakao kako je malo falilo da pređe u Partizan te da su na njega vršili veliki pritisak da obuče “crno bijeli“ dres.

Bio je veliki pritisak na mog pokojnog oca da se dođe u Beograd i pregovara sa Partizanom. Tad je general Lončar bio u Partizanu. Razgovarali smo odmah blizu stadiona u nekoj vili. Bio je tu i Zečević, kao i Borislav Đurović. Razgovarali smo, ali ja sam ipak bio bliži Zvezdi. Bilo je to 1987. godine – rekao je Savićević za Žurnal.

Savićević je dodao i kako je Pančev bio sve dogovorio sa Partizanom, ali da je u posljednjem trenutku potpisao za Zvezdu.

Pančev je takođe bio blizu Partizana. Žena mu je u Londonu čekala pare, oni nijesu uplaćivali. Govorili su danas-sjutra, danas-sjutra dok Darku nije prekipjelo i suprugu vratio iz Londona – dodao je Savićević.

Predsjednik FSCG je istako kako ostaje žal što nije proglašen za “Zvezdinu zvezdu”.

Ne boli me toliko. Zaboravio sam. Bilo nas je četvorica petorica i da Piksi nije poslije dvije godine proglašen, niko od nas ne bi očekivao takvo priznanje. Pošto je on dobio bez osvojenog internacionalnog trofeja, očekivali smo i mi. Da bi postao Zvezdina zvezda morao si da igraš 10 godina. I pokojni Rajko, Šeki i Pižon su imali po 300, 400 utakmica, a mi smo poslije Piksija napravili najveći uspjeh u istoriji – rekao je Dejo za Sportski žurnal.

Savićević je dodao da nema ništa protiv Piksija, ali da bi trebalo oni koji su ga proglasili za “Zvezdinu zvezdu” da objasne zbog čega nijesu njega i neke ostale fudbalere.

Pošto je Džaja veliki mislilac, isto i Cvele, sad i Toza, pošto su učestvovali u proglašenju Piksija, zbog čega i nas nijesu proglasili – dodao je Savićević.