Saveljić na koledžu UCLA: Imaću šansu da napredujem

0
1809

Vaterpolo reprezentativac Nikolas Saveljić napušta crnogorski vaterpolo i izvjesno je da se neće vratiti u naredne četiri godine.

Dosadašnji napadač Primorca ide u Sjedinjene Američke Države, školovaće se na priznatom UCLA koledžu u Kaliforniji, gdje će i nastaviti da se bavi vaterpolom.

Zahvaljujući vaterpolu dobio sam stipendiju na vrhunskom koledžu. Imaću sjajne uslove za trening, igraću tamošnju ligu i istovremeno imati šansu da još više napredujem”, rekao je Saveljić.

Nema dileme – u pitanju je korak naprijed za 19-godišnjeg vaterpolistu, sina buvšeg jugoslovenskog reprezentativca u fudbalu Niše Saveljića.

Saveljić, međutim, napominje da će se vratiti u matični klub.

“Primorac mi je omogućio da nastavim školovanje u SAD. Planiram da se po završetku koledža vratim u kotorski klub i tek kasnije odlučim o daljoj karijeri”

Prije nego ode u SAD biće jedan od aduta crnogorske U20 reprezentacije na Svjetskom prvenstvu koje se od 5. do 13. avgusta održava u Beogradu.

“Već 15 dana treniramo jakim intenzitetom i vjerujem da ćemo spremni dočekati SP. Pred početak takmičenja ćemo učestvovati na turniru u Boru koji će dati odgovor kako smo radili. Što se ambicija u Beogradu tiče, naravno da su velike, iako imamo jaku grupu. Treniramo naporno i ako budemo pravi imamo čemu da se nadamo”

A Primorac će, kako stvari stoje, u narednu sezonu ući s potpuno novim sastavom, jer u SAD, takođe da bi se školovao, ide Ivan Radonjić, a klub su napustili i Danilo Adžić, Janko Krivokapić, kao i Uglješa Brguljan, Miloš Popović i Igor Zubac.