Saša Mišić: Imamo obavezu da se borimo za najbolji plasman

0
702

Vaterpolo reprezentacija se okupila prije dva dana u Igalu, šansu su ovog puta dobili uglavnom igrači iz crnogorskih klubova i svega petorica internacionalaca.

Na pripremama ovih dana neće biti Aleksandra Ivovića, Draška Brguljana i Uroša Čučkovića koji će se ekipi pridružiti pred start Volvo kupa koji se od 10. do 12. februara održava u Budimpešti.

Od igrača koji igraju van granica Crne Gore tu su sada Saša Mišić, centar mađarskog Miškolca, te Nikola Murišić, sidraš rumunske Steaue.

Mislim da su ovo okupljanje i Volvo kup na kojem ćemo učestvovati idealna prilika, posebno za mlađe igrače da pokažu selektoru da vrijede i da se na njih može računati u budućnosti“; rekao je Mišić, jedan od najiskusnijih u taboru “ajkula” na ovom okupljanju.

Mišić je sa Crnom Gorom osvojio i dvije medalje, obje srebrne (na Svjetskom prvenstvu u Barseloni 2013. i prošle godine na EP u Beogradu).

Borba za medalje u narednom periodu zavisiće od mnogo faktora, jer je jasno da Crna Gora mora da se posveti smjeni generacije.

U kojem god sastavu budemo igrali u Budimpešti, i sada, ali i na Svjetskom prvenstvu na ljeto, imamo obavezu da damo maksimum i da se borimo za najbolji plasman. Crna Gora je uvjek bila u vrhu svjetskog vaterpola i to moramo da branimo. Igrače koji više neće biti sa nama gotovo je nemoguće zamijeniti, jer se radi o svjetskim asovima. Oni su, međutim, ostavili svima nama pravi primjer kako treba da se bori za reprezentaciju“, dodao je Mišić, koji je prije Crne Gore nastupao za reprezentaciju Makedonije.

Naši vaterpolisti će na Volvo kupu učestvovati sa Mađarima, Hrvatskom i Slovačkom. Prvi meč se igra u petak protiv Hrvata, u subotu je rival Mađarska, a u nedjelju slijedi duel sa Slovacima.

Za ovih nekoliko dana priprema sam primijetio da su mladi igrači veoma motivisani, tako da ne sumnjam da će se od njih izdvojiti par ozbiljnih igrača i da će Crna Gora i sa njima vrlo brzo biti opet konkurentna za medalju na velikim takmičenjima“, zaključio je Mišić.

Saša Mišić je od ove sezone član mađarskog Miškolca koji je pojačao nakon epizode u ruskom Kinefu.

Do sada, sezona u Miškolcu je odlična – Mišić je trenutno najkorisniji igrač lige, četvrti je strijelac sa ukupno 30 golova (Deneš Varga je prvi sa 42, ispred našeg centra su samo još Marton Sivoš i Aleks Bouven sa po 33), a njegov tim zauzima peto mjesto na tabeli.

Miškolc je mlad klub, postoji svega tri godine. Veoma sam zadovoljan, jer smo trenutno petoplasirani u mađarskom prvenstvu koje je jedno od najjačih u Evropi“, rekao je Mišić.

Nema dileme – Mišić će i naredne sezone igrati u Mađarskoj, gdje je ranije nastupao za Debrecin.

Već smo dogovorili nastavak saradnje za narednu sezonu. Meni je ovo peta godina u Mađarskoj i stvarno sam prezadovoljan svime. Vaterpolo je najpopularniji sport i svakom igraču bih preporučio da igra u takvoj ligi. Što se mene tiče, volio bih da ostanem do kraja karijere u Mađarskoj”, kazao je Mišić, kapiten Miškolca.