Saradnja COK-a i Sportsko-rekreativnog društva „Ekomen”

0
278
cok.me

Predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta Dušan Simonović ugostio je predstavnike Sportsko-rekreativnog društva studenata ekonomije i menadžmenta „Ekomen“ – Ivana Radevića, Nikolu Martinovića i Aleksandru Jovanović.

Predmet razgovora bilo je pospješivanje međusobne komunikacije, iniciranje zajedničkog djelovanja kroz različite segmente aktivnosti usmerenih ka popularizaciji sportskih i olimpijskih vrijednosti među mladima, ali i moguće uključivanje studenata Ekonomskog fakulteta u organizaciju Igara malih zemalja Evrope 2019. godine.

Predsjednik Simonović je iskazao zadovoljstvo idejom Ekomena za iniciranje sastanka povodom saradnje i zajedničkog djelovanja, naglasivši da COK ima izuzetno dobru saradnju sa Ekonomskim fakultetom. On je istakao da je upoznat sa dosadašnjim rezultatima Ekomena, te da će COK, u skladu sa mogućnostima, podržati buduće aktivnosti.

Simonović je upoznao delegaciju Ekomena sa organizacijom i budućim aktivnostima COK-a, a tokom razgovora je istakao važnost olimpizma kao značajne niti koja od najstarijih vremena baštini vrijednosti mira, saradnje i timskog duha među različitim narodima.

Predstavnici Ekomena su predsjednika COK-a upoznali sa planiranim aktivnostima društva u tekućoj godini, posebno onima koje se tiču obilježavanja deset godina funkcionisanja sportskog društva Ekomen, predviđenih za decembar 2018. godine, te izložili i konkretne prijedloge u pogledu produbljivanja saradnje.

Zaključeno je da bi do kraja tekuće godine saradnja mogla rezultirati sa više uspješnih događaja na kojima bi gosti bile velike sportske zvijezde iz Crne Gore i regiona, a kompletna saradnja uokvirena Memorandumom o saradnji između Crnogorskog olimpijskog komiteta, Studentskog sportskog saveza Crne Gore i Sportskog društva Ekomen.