Šampioni stigli u Crnu Goru: Cilj je dočekati Evropsko u što boljoj formi

0
811

Naši najbolji vaterpolisti vratili su se u Crnu Goru sa zlatom koje su osvojili u Svjetskoj ligi u Budimpešti. U finalu su pobijedili domaćina Mađarsku, nakon peteraca 13:11.

To je prva zlatna medalja “ajkula” nakon trijumfa u Svjetskoj ligi 2009. i prava uvertira za Evropsko prvenstvo.

Pa ja sam lično izuzetno zadovoljan. Šest utakmica, šest pobjeda, protiv jakih protivnika. Ne treba praviti veliku euforiju sad, jer smo i u najavi ovoga govorili da će nam ovo poslužiti za što bolju pripremu pred Evropsko prvenstvo. I da smo izgubili ne bi bio smak svijeta, pobijedili smo, ne treba sad nešto previše da se leti, jer je glavni cilj dočekati Evropsko u što boljoj formi.”, kazao je po dolasku Aleksandar Ivović.

Iskusni smiruju i euforiju i najavljuju još veći rad kako bi se u pravoj formi nastupilo na prvenstvu kontinenta koje je označeno kao cilj broj 1 u ovoj godini.

“Itekako možemo da napredujemo, prije svega u odbrani. U početku smo primili dosta golova, tako da možemo odbranu dovesti na još jedan veći nivo, napad je dosta dobro funkcionisao u svim utakmica.” poručuje Draško Brguljan, on je pohvalio mlađe kolege koji su dali ogroman doprinos u osvajanju pehara.

“Odlični su bili mlađi. Đuro, Vladan, Bogdan, Stefan, preskočiću nekoga, ali stvarno su svi bili odlični, svi su dali svoj veliki doprinos.” ističe Brguljan.

Većina reprezentativaca neće imati vremena za odmor pošto ih čeka nastup na Mediteranskim igrama u Taragoni, od 27. juna do 1. jula. Neki će dobiti poštedu pred izazove u Barseloni.