Šampioni, pokažite karakter!

0
562

Protiv Cedevite je napravljen preokret u seriji do dvije pobjede, a sada je pred košarkašima Budućnost Volija duplo teži zadatak – da se protiv Crvene zvezde vrate od 0-2 i u odsudnom trenutku pokažu šampionski mentalitet.

“Plavi” su bili pogubljeni u Beogradu, upisali su dva ubjedljiva poraza – ukupno pet ove sezone – pa večeras u SC Morača nemaju prava na još jedno blijedo izdanje.

Padali su u Podgorici ove sezone Real Madrid, CSKA, Barselona itd, a da u toj grupi bude i Crvena zvezda treneru Jasminu Repeši je potrebno…

“Trebaju mi jake osobe, ne samo igrači, koji su spremni da prihvate tešku situaciju. Ko nije spreman, bolje da ostane kući. Takav je trenutak”,  poručio je Repeša.

Ekipa zna da večeras ima posljednju šansu da pokaže da vrijedi više.

“Reakcija mora doći, zbog poštovanja prema publici. Prema poslodavcima, jer je malo sredina u Evropi koje to redovno isplaćuju, kao ovdje. Zbog odnosa prema imidžu i prema ličnom ponosu. Vjerujem da ćemo u prvih pet minuta vidjeti gdje smo i na čemu smo”, jasan je tener Repeša.

Nemanja Gordić je istakao važnost timske hemije u ovom teškom momentu.

“Malo je vremena da se radi na zajedničkom karakteru, a to smo svakako pokazali u jakim mečevima tokom sezone, da imamo to u sebi. Ako nam ovakvi porazi nijesu motiv, onda ne znam što jeste. Navijači su veliki faktor, potrebna nam je podrška i pozivam ih. Moramo fizički jače i čvršće”, rekao je Gordić.

Crvena zvezda je kasno sinoć stigla u Podgoricu, a u grotlu Morače će pojuriti titulu ABA lige. “Crveno-bijeli” su svjesni su da i dalje ništa nije gotovo.

“Očekujem potpuno drugačiju utakmicu u odnosu na prve dvije. Razlike kojima smo dobijali prethodne utakmice uopšte nisu faktor, niti igraju ulogu pred treći meč. Ekipa Budućnosti će sigurno reagovati nakon dva poraza i igraće pred svojim navijačima u svojoj dvorani” rekao je Milan Tomić i dodao:

“Moraćemo da odigramo još jače i da držimo koncentraciju tokom cijelog toka utakmice. Igraćemo kao da je 0:0 u finalnoj seriji”.

Utakmica u SC Morača počinje u 19 časova, a ulaz u dvoranu biće moguć do 18.30 sati.