Šampion se ranije od planiranog vratio iz Međugorja, pripreme nastavlja kraj Bistirce

0
226
Foto: FK Sutjeska Nikšić

Šampion se, prije nego je bilo planirano, vratio sa priprema u Međugorju, a otjeralo gaje veliko nevrijeme.

Nikola Rakojević očekivao je da će tamo imati još dvije provjere, ali kiša je neprestano padala posljednjih dana, tako da su im tereni bili neuslovni i “plavo-bijeli” su juče ponovo trenirali kraj Bistrice. Snijega u Nikšiću nema, a teško da će ga biti i narednih dana, tako da će ostatak prvenstvene pauze fudbaleri Sutjeske provesti na svojim terenima, izuzev termina kada se igra Kup mimoze koji tradicionalno igraju, pa i osvajaju.

“U Međugorju nam je bilo dobro. Učestvovali smo tamo na turniru, odbranili trofej, a onda igrali jprijateljsku utakmicu sa Čapljinom i dobili 3:0, ali kiša nije prestajala posljednjih dana i morali smo mijenjati plan. Moramo pohvaliti izuzetno gostoprimstvo na koje smo naišli, uslovi su bili i u hotelu kakavi se samo poželjeti mogu, ali s istim poblemima su se suočile sve ekipe koje su bile u tom kampu. Jednostavno, nije se moglo uticati na to i odlučili smo da se vratimo u Nikšić, bez obzira što je povratak bio plniran za 5. februar. Sljedećeg vikenda je Kup mimoze, učestvovaćemo na njemu, a do tada trenirati u Nikšiću, gdje imamo teren s vještačkom podlogom i dobre uslove, obzirom da snijega nema”, kazao je strateg nikšićkog prvoligaša Nikola Rakojevića.

Posljednju provjeru pred nastavak šampionata Nikšićani će imati 12. februara, a rival će im biti Mladost iz Lješkopolja.

Libijac Zakaria još se nije pridružio svojoj ekipi, a problem je nastao kad je izgubio pasoš u toku pauze. Bilo je najavljeno daće prije nekolika dana dobiti novu putnu ispravu, te da će stići u Međugorje, ali još se čeka njegov povratak. Bojan Ciger, doskorašnji štoper Indije, uklapa se u Rakojevićev sastav, protiv Čapljine je igrao i Nikšićani vjeruju da će im u borbi na dva fronta ovog proljeća biti od velike pomoći.