Šampion počeo sa pripremama, cilj odbrana titule i osvajanje Kupa

0
160
Foto: FK Sutjeska

Fudbaleri aktuelnog šampiona Crne Gore danas su počeli su sa pripremama za proljećni dio sezone u kojoj su u konkurenciji za trofej na oba fronta – u Telekom 1. CFL drže čelnu poziciju na tabeli, a igraju i polufinale Kupa Crne Gore.

Plavi su danas odradili medicinske preglede i prvi trening.

Šef stručnog štaba Sutjeske, Nikola Peco Rakojević, izvršio je prozivku na kojoj se pojavilo 19 fudbalera, među kojima opravdano nema Žarka Grbovića, Stefana Stefanovića i Zakarije Alharaisha. Stefanović će se zbog privatnih obaveza ekipi priključiti u subotu, jučerašnji let libijskog reprezentativca odložen je za sjutra zbog snijega na podgoričkom aerodromu, dok je Žarko Grbović bolestan.

Na spisku igrača nalazi se i novo/staro lice – bivši reprezentativac Crne Gore, Branislav Janković, koji je boje plavih branio u prethodnoj sezoni, stavio se na raspolaganje šefu struke plavih.

Prozivci su prisustvovali sledeći fudbaleri:

Golmani: Vladan Giljen, Suad Ličina, Darko Mićanović.

Odbrana: Dragan Grivić, Nemanja Nedić, Darko Bulatović, Miloš Vučić, Marko Vučić, Stefan Cicmil.

Sredina terena: Veljko Vuković, Marko Ćetković, Stefan Lončar, Vladan Bubanja, Branislav Janković.

Napad: Milutin Osmajić, Luka Merdović, Bojan Božović, Aleksa Marušić, Božo Marković.

Plavi u nedjelju 13. januara putuju na pripreme u Igalo, gdje će ostati do 23. januara. U tom periodu će odigrati dvije priprmne utakmice – 19. januara protiv Grblja i 22. januara protiv ekipe Bokelja.

Nakon povratka iz Igala plavi će imati dan odmora, a već 25. januara odlaze na drugi dio priprema u Međugorje.

U sklopu priprema u BiH, plavi će odigrati tri pripremne utakmice, a na memorijalu Andrije Ankovića u Gabeli braniće trofej osvojen prošle godine. Protivnici na tom turniru biće ekipe zagrebačkog Dinama, Zrinjskog i domaći GOŠK iz Gabele.

Povratak iz Međugorja planiran je 6. februara. Plave nakon toga očekuje nastup na turniru “Mimoza” u Igalu. Polufinalne utakmice igraju se 8. februara, dok će finale i utakmica za treće mjesto biti odigrane 10. februara.

Poslednju provjeru pred nastavak šampionata plavi će imati 12. februara protiv ekipe OFK Mladost iz Lješkopolja.

Takmičenje u Telekom 1. CFL nastavlja se 19. februara, a plavi u okviru 20. kola gostuju Lovćenu sa Cetinja na neutralnom terenu.