Sampaoli gubi kredite – Jovetić najbolji igrač Sevilje

0
3004

Kako se bliži kraj sezone, tako Horhe Sampaoli gubi kredite kod navijača Sevilje i medija, koji su ga ne tako davno dizali u nebo.

Mediji kritikuju njegovo koketiranje sa čelnicima Fudbalskog saveza Argentine, koji ga žele za selektora, odnosno zahtjevaju od njega da se izjasni da li želi da ostane u Sevilji ili da se vrati u domovinu.

Nakon meča sa Valensijom (0:0), mediji su ga, međutim, još žešće kritikovali zbog izbora startne postave i odluke da Stevana Jovetića ostavi na klupi.

Jovetić je bio najbolji igrač Sevilje, uz Koreu, a ne postoji logično objašnjenje zašto je počeo kao rezerva”, navodi list iz Sevilje “Eldesmarke”, koji je Jovetiću dao ocjenu sedam, koliko je dobio i Hoakin Korea.

Osmicu je zaslužio golman Serhio Riko.

Jovetić je u igru ušao u 15. minutu, nakon povrede Vitola, a dva minuta kasnije pogodio stativu, iz najbolje šanse koju je njegov tim stvorio na meču.

Sevilja je na posljednjih osam utakmica ostvarila samo jednu pobjedu, eliminisana je iz Lige šampiona, a gubi korak za Atletikom u borbi za treće mjesto, koje direktno vodi u Ligu šampiona.

Jovetić je odigrao 15 utakmica u šampionatu od dolaska iz Intera u januaru, postigao četiri gola (jedan u Kupu).

Osam puta je bio u startnoj postavi, a na sedam mečeva ušao sa klupe.