Rusija prvi protivnik juniora

0
264
Foto: KSCG

Juniorska reprezentacija od subote će učestvovati na Evropskom prvenstvu za igrače do 18 godina koje će biti održano u Slovačkoj.

Nakon 40 dana priprema i devet kontrolnih mečeva, izabranici Nebojše Bogavca u odličnom raspoloženju otputovali su u Slovačku, sa željom da izbore opstanak u elitnom rangu evropske košarke. Crna Gora je u grupi sa Njemačkom, Rusijom i Turskom, a plasman u osminu finala izboriće sve selekcije, nakon čega će pobjednici izboriti plasman u četvrtfinale, dok poraženi idu u razigravanje od 9. do 16. mjesta. Nakon mlade selekcije koja je izborila opstanak u elitnom društvu, i juniori žele da ostvare isti uspjeh, a Bogavac vjeruje da njegovi izabranici imaju kvalitet da izbjegnu posljednja tri mjesta na šampionatu. Crna Gora prvi meč na prvenstvu igra u subotu (18 sati) protiv Rusije.

– Imali smo devet provjera u pripremnom periodu koje smo odigrali na kvalitetan način. Ispunili smo sve što je bilo planirano. Nedostajaće nam Igor Drobnjak koji je zbog povrede otpao sa završnog spiska putnika na prvenstvo, ali moramo bez njega iako je važan igrač u našoj rotaciji, jer ima iskustva i veoma je značajan zbog pozicije koju pokriva. Znamo što je cilj, a to je opstanak u A diviziji. Ukoliko se ukaže prilika da napravimo nešto veće, svakako da ćemo pokušati da je iskoristimo. Spremni smo nakon napornih priprema, imamo dobru atmosferu u timu i vjerujem da možemo da se predstavimo u dobrom svjetlu. Očekuje nas težak zadatak, ali  vjerujem da sve zavisi od nas. Nalazimo se u veoma jakoj grupi, a potom ukrštamo sa najjačom grupom na prvenstvu, svjesni da je najvažnija utakmica na prvenstvu ona koja nas očekuje u osmini finala – rekao je Bogavac.

Na spisku selektora Bogavca su Vuk Popović (Junior), Pavle Titić (Barselona, Španija), Bogdan Bojić(Sutjeska), Nikola Vujović (Budućnost Voli), Andrija Slavković (Budućnost Voli), Jakov Milošević (Vado Ligure, Italija), Danilo Brnović (Akademija Kanarijas, Španija), Marko Vujičić (Podgorica), Janko Čepić(Sijena, Italija), Marko Simonović (Torino, Italija), Nikola Žižić (Barselona, Španija) i Goran Miladinović(Agropoli, Italija).

U stručnom štabu selektora Bogavca su Rajko Krivokapić i Miroslav Janković, a fizioterapeut je SašaBurić.