Rukometašice Budućnosti u grupi A Lige šampiona

0
1078
Foto: ŽRK Budućnost

Rukometašice Budućnosti igraće u grupi A Lige šampiona u sezoni 2018/19, a protivnici će im biti biti francuski Mec, danski Odenze i norveški Larvik, odlučeno je žrijebom koji je obavljen u Beču.

”Plave” su za rivala iz drugog šešira dobile možda i najtežeg protivnika – francuski Mec, koji posljednjih sezona bilježi odlične rezultate u elitnom takmičenju.

Iz trećeg šešira, izabranice Dragana Adžića izbjegle su mađarski FTC koji ima velike ambicije u predstojećoj sezoni, a Larvik je kao vicešampion Norveške, došao za protivnika iz četvrtog šešira u kojem je na papiru, najkvalitetniji tim bio francuski Brest koji ipak, nije mogao da bude rival u grupnoj fazi s obzirom na to da u istoj grupi ne mogu biti dva tima iz iste države.

Žrijebu u Beču prisustovala je predsjednica ŽRK Budućnost Radmila Petrović.

Kuglice su izvlačili legendarni francuski golman Tjeri Omeje i četvorostruka osvajačica titule klupskog prvaka Evrope – Eduarda Amorim.

Kvalifikacioni turniru na programu su od 7. do 9. septembra. Pobjednici turnira izboriće plasman u grupnu fazu.

Početak grupne faze elitnog takmičenja je 5-7. oktobra. Plasman u glavnu rundu izboriće po tri prvoplasirana tima iz svih grupa.

U glavnoj rundi ukršaju se tri prvoplasirana tima iz grupe A i B, odnosno iz grupa C i D.

Sastavi ostalih grupa

Grupa B: Rostov (Rusija), Kopenhagen (Danska), Savehof (Švedska) i Brest (Francuska)

Grupa C: Đer (Mađarska), Tiringer (Njemačka), Krim (Slovenija) i Kvalifikant (pobjednik kvalifikacionog turnira 2 – Krajova (Rumunija), Podravka (Hrvatska), Muratpaša (Turska) i Jagodina (Srbija)

Grupa D: CSM Bukurešt (Rumunija), Vajpers (Norveška), FTC (Mađarska) i Kvalifikant (pobjednik kvalifikacionog turnira 1 – Bitighajm (Njemačka), Lublin (Poljska), Salerno (Italija) i Bera Bera (Španija)