Rukometašice Budućnosti se nadaju pobjedi u Budimpešti

0
707
Foto: Dejan Starčević/ŽRK Budućnost

Pobjeda 28. januara u Budimpešti, na startu glavne faze Lige šampiona, približila bi rukometašice Budućnosti četvrtfinalu.

Podgoričanke priželjkuju prve gostujuće bodove, svjesne u svakom trenutku situacije, koja im, vjerovatno na startu protiv FTC-a ne ide od ruke. Razloga je više, a kao prvi nameće se kvalitet mađarske ekipe koju mnogi vide na završnom turniru Lige šampiona. FTC kao domaćin, u malom rukometnom hramu, teško gubi bodove.
“Plave” se nadaju da će razbiti maler u Mađarskoj.

Prije puta u Budimpeštu rukometašice Budućnosti sastaće se (19. i 20. januara) sa Vardarom, a onda i Krimom, u sklopu trećeg turnira Regionalnog takmičenja. Nažalost, i u ovom dijelu “plave” su u zaostatku za protivnikom, koji će do premijerne utakmice u glavnoj rundi odigrati nekoliko mečeva više u jakom domaćem šampionatu.

“Ponovo nas, nakon grupne faze, očekuju novi izazovi. Nadam se da ćemo im odgovoriti i svaki meč spremno dočekati. Imamo recept, pokazali smo da možemo, a ubijeđena sam da ćemo se poboljšati u gostima. Najbliži gostujućoj pobjedi bili smo u Francuskoj. Ali, nažalost, falilo je kao i u Njemačkoj i Norveškoj više iskustva. Zbog toga vjerujem da će nam mečevi sa narednim rivalima donijeti mnogo toga dobrog u ovom dijelu i da ćemo iz utakmice u utakmicu izgledati sigurnije i bolje”, istakla je ljevoruka Sanja Premović za Arenu.

Naše najbolje rukometašice u glavnu fazu su prenijele četiri boda, koliko i FTC, bod manje od MEC-a, odnosno dva od Vardara. Premović smatra da, uz pravi odnos na terenu, bodovi mogu postati kapitalni. Možda i dobra zaliha za za četvrtfinale.

“Mnogo nam znači svaki bod koji smo prenijeli. FTC ima isti broj bodova kao mi, jedino je Vardar odskočio. U takvom odnosu sve je moguće. Sigurna sam da nas sve ovo neće poremetiti, već da ćemo na svaku utakmicu gledati kao na praznik. Uživaćemo i probaćemo da izvučemo najbolje.”

Brižljivim i temeljnim radom podgoričke rukometašice upoznale su prvog rivala koji, istina, nije nepoznanica. Prošle godine dva puta, u glavnoj fazi, igrale su sa FTC-om.

“Vrlo su nezgodni. Mnogo zadataka moramo da uradimo kako bi došli do šanse da osvojimo bodove. Prije svega, u odbrani moramo pokazati jedinstvo. Moramo da zaustavimo tranziciju i probamo da dođemo do lakih golova. Upravo je ovo najbolja šansa. U svakom slučaju, čeka nas paklena atmosfera u Budimpešti, a nama je pravo uživanje igrati pred punim tribinama. Motiv više da se iskažemo i odigramo bolje.”

Možete li se nadati bodovima?

“Baš teško, posebno jer je prva utakmica gostima. Ali, nada postoji i niko nam je ne može uzeti. Sa igrom iz Podgorice, možemo sa svima da igramo.”

Budućnost je mnogo dobila utakmicama u grupnoj fazi. Tek će mladi tim da dobije sa šest mečeva u glavnoj rundi Lige šampiona. Sanja je vidjela dobre stvari, očekuje da će neke podići na veći nivo.

“Odbrana nije bila problem. Djelovali smo čak i bolje u odnosu na prošlu sezonu. U napadu smo napredovali. Djelovali strpljivije, a šansu tražili iz dugih akcija. Nijesmo bili brzopleti, što uglavnom prati mlađe ekipe.”

Poslije kraće pauze od Svjetskog prvenstva, mnoge od igračica priključile su se klupskom radu.

Nastavili smo gdje smo stali. Imali smo dovoljno vremena za sve, slegli su se utisci, spremni smo za nove izazove.”

Šta očekuješ od sebe?

“Nastaviću da radim kao i do sada, čekaću šansu i nadam se da ću je iskoristiti.”