Rukometaši pobijedili Italiju na otvaranju turnira u Hrvatskoj

0
731
Foto: Hrvatski rukometni savez

Zoran Roganović je upisao prvu pobjedu kao selektor rukometaša Crne Gore, jer je njegov tim na startu „Croatia cupa” u Poreču ubjedljivo savladao Italiju – 32:24.

„Azuri” su bolje počeli, poveli 2:0 golovima naturalizovanih hrvatskim igrača Mikelea Škatara i Deana Turkovića, a još su dva puta imali dva gola razlike (4:2 i 5:3). Mirko Radović je u 15. minutu donio prvo vođstvo Crnoj Gori (7:6), a nakon toga Italija više nijednom nije povela.

Serijom 5:0, u kojoj su po dva puta pogađali Miloš Vujović i Marko Lasica, a jednom povratnik u nacionalni tim Branko Kankaraš, „lavovi” su stigli do plus pet u 26. minutu (14:9).

Do kraja se nije postavljalo pitanje ko će pobijediti, a najveća razlika bila je sredinom drugog poluvremena, kada je u dva navrata bilo plus devet (21:12 i 23:14).

Najefikasniji je bio Miloš Vujović sa 10 golova iz 12 šuteva, po četiri su dali Kankaraš i Radović, a po tri Stefan Čavor, Vasko Ševaljević i Lasica. Odlični su bili i golmani – Mile Mijušković je zaustavio 12 od 28 šuteva, a isti procenat uspješnosti (43 odsto) imao je mladi Jagoš Braunović sa šest zaustavljenih od 14 upućenih udaraca.

Kod Italijana su najefikasniji bili Andrea Karlo Parizini sa šest i Stefano Arćeri sa pet pogodaka.