Rudović: Dvomeč sa Danskom ozbiljna provjera, prija mi povjerenje selektora

0
269

Omladinska reprezentacija Crne Gore odigraće prijateljski dvomeč sa selekcijom Danske naredne sedmice u Podgorici.

Miljenovićevi izabranici okupiće se po prvi put u 2015. godini i mečevi koje će odigrati sa Danskom biće prvi u sklopu priprema za nastup naših omladinaca na turniru elitne runde kvalifikacija za U19 Evropsko prvenstvo. Mečevi se igraju 3. i 5. marta na Trening kampu FSCG u Podgorici sa početkom u 13.30 časova.

Jedan od glavnih igrača naše reprezentacije i član holandskog PSV-a Anđelo Rudović smatra da je potrebno što ozbiljnije pristupiti dvomeču uprkos tome što se radi o prijateljskim utakmicama.

“Danska je odličan kolektiv, imaju jaku školu fudbala i očekujem zaista kvalitetne mečeve. Veoma je važno ući u utakmicu što ozbiljnije, kao da su kvalifikacije u pitanju, obzirom da nas u maju u Bosni čekaju vrlo bitni mečevi sa jakim protivnicima”, izjavio je Rudović.

Ulcinjanin ne propušta mečeve omladinskog tima, selektor ima ogromno povjerenje u njega a društvo će mu praviti i saigrač iz PSV-a Boris Cmiljanić koji će predstavljati veliku prijetnju po odbranu danske selekcije.

Srećan sam što ne propuštam okupljanja, uvjek sam tu sa timom, i borim se da opravdam trenerovo povjerenje. U dresu reprezentacije uvjek dajem maksimum a tako će biti i u mečevima sa Skandinavcima. Boris je sjajan igrač i sigurno će biti velika opasnost za protivničku odbranu”.

Ipak, ono što je možda i najinteresantnije a svakako i veliki motiv za Anđela, jeste debi njegovog rođaka, takođe Ulcinjanina Ronalda Rudovića igrača austrijskog Manhajma, u dresu omladinske reprezentacije. Biće to sjajna prilika da ovaj dvojac pokaže da se odlično slaže i na terenu.

Ronaldo Andjelo PIC

Crna Gora neće biti kompletna jer će nedostajati Oliver Šarkić iz Benfike, ali će uz već pomenutog Rudovića priliku da pokaže svoje fudbalsko umijeće dobiti i Luka Uskoković iz Maribora još jedan debitant. Primarni cilj je uigravanje ali svakako da bi dobar rezultat u ovom meču bio veliko ohrabrenje za selektora.

Okupljanje omladinske selekcije zakazano je za ponedjeljak, 2. mart 2015. godine u hotelu “City” u Podgorici.

 

 

 

Ognjen Vujadinović