Rovčanin: Osjećaj je fenomenalan; Bojović: Pokazale smo da se dobra odbojka igra i na sjeveru

0
646

Odbojkašice Luke Bar odbranile su titulu prvaka Crne Gore.

Barske “sirene” su sinoć pred svojim navijačima,u trećem meču finala, savladale pljevaljski Rudar 3:0 i sa 3:0 u seriji osvojile trofej. U setovima je bilo (25:21, 25:16 i 25:19).
To je barskom timu deveta titula prvaka u 12 sezona u nezavisnoj državi, u isto toliko odigranih finala plej-ofa.
Barake su iskoristile prvu meč loptu poslije vođstva od 2:0 u finalnoj seriji. Sirene su sa nešto više od sat vremena efektivne igre sa maksimalnih 3:0 završile posao.

Iako je sinoćnji duel bio nešto manje kvalitetan u odnosu na prethodne dvije utakmice velikog finala, Baranke su pokazale da imaju šampionski gen i zasluženo stigle do nove titule, tim prije što su Baranke najviše pokazale u ovogodišnjem prvenstvu u kojem su doživjele svega dva poraza u 21 utakmici.

“Osjećaj je stvarno fenomenalan. Čestitam Rudaru, na dobrim partijama. Naš cilj je bio da seriju završimo na našem terenu, to smo i ostvarile, pa mogu da budem ponosna na moju ekipu, pogotovo što je bilo teško dići se poslije izgubljenog Kupa, a i tada smo bile favoriti – rekla je Milana Rovčanin, primač servisa Luke Bar.

“Mislim da je Luka Bar pokazala da je u ovom trenutku bolja, ove sezone su nas pobjeđivali 3:0 ili 3:1. U finalu je epilog mogao da bude drugačiji, jer mislim da razlika u kvalitetu nije tolika da se završi u tri utakmice. Iskreno sam se nadala da će duže da traje finalna serija. Mislim da je presudila jača glava kod igračica Luke Bar, zasluženo su pobijedile, prikazale su i bolju igru, na tome im stvarno čestitam. Ja sam realna, isto tako i stručni stab, mislim da je naše drugo mjesto realnost, imamo mnogo mladu ekipu, ima i Luka Bar, nije to izgovor, samo što su one duže igrale od naše ekipe, mi nismo bile na okupu tokom čitave sezone. Drago mi je što ove godine nije bilo barsko finale, što smo pokazale da se odbojka igra i na sjeveru Crne Gore. Čestitam ekipi Luke Bar, ali i mladim curama iz Pljevalja”, rekla je tehničarka Rudara Marija Bojović.

Pehar namijenjen prvaku Crne Gore, odnosno kapitenki Luke Bar Danijeli Barjaktarović, predao je Cvetko Pajković predsjednik OSCG.

 

Luka Bar: D. Petrović 8, Dević (libero 2), Duraković 2, Cenović (libero 1), Rovčanin 6, Slankamenac, Rosić 14, Vukoslavčević, Vuković 17, Čarapić 2, Knežević, Barjaktarović 2. Trener: Vladimir Milačić.

AOK Rudar: Bojović 1, Čakar 8, Vučetić 5, Milinković 5, Svrkota 1, Bulatović, Smolović, A. Petrović 3, Marković 1, Džaković, Stanić (libero), Vujadinović 3. Trener: Nataša Marković.