Roberto Iniges ostaje selektor Crne Gore!

0
269
Foto - FIBA

Roberto Iniges ostaje na klupi ženske reprezentacije Crne Gore. Dogovor sa čelnicima Saveza je postignut, a iskusni Španac će staviti paraf na četvorogodišnji ugovor.

Ova informacija će uskoro biti i zvanično potvrđena, a uskoro će biti završene i formalnosti oko potpisivanja novog ugovora, s obzirom da je stari važio do kraja Evropskog šampionata. Da su čelnici Košarkaškog saveza Crne Gore reagovali munjevito, jesu. Naime, jedan problem je rješen nepunih 24 sata nakon što je Bogdan Tanjević donio odluku da posle tri godine vođenja muške seniorske reprezentacije podnese ostavku.

Košarkašice Crne Gore će u novembru početi kvalifikacije za plasman na Evropsko prvenstvo koje 2019. godine zajednički organizuju Srbija i Letonija, a završnica će se igrati u Beogradu. Ova vijest će sigurno obradovati Jelenu Dubljević i njene saigraćice, koje su zajednički tražile od Saveza da pokušaju da zadrže Inigesa i da dobiju još jednu priliku da se dokažu na velikoj sceni. Podsjećanja radi, Crna Gora je ovog ljeta na smotri najboljih selekcija Starog kontinenta eliminisana već u grupnoj fazi takmičenja, u konkurenciji sa Belgijom, Letonijom i Rusijom. Isto tako treba podsjetiti da je Crna Gora igrala bez najbolje košarkašice Jelene Dubljević koja se ovog ljeta vratila u Galatasaraj i koja je vlasnica šampionskog WNBA prstena sa Los Anđeles Sparksima.

Prema informacijama koje smo dobili intenzivno se radi na pronalaženju riješenja i kod muškaraca. Potvrđeno nam je da su prve opcije Duško Ivanović i Dejan Radonjić, ali da će tokom razgovora mnogo toga zavisiti i od planova pomenutih stručnjaka, koje pored Crne Gore žele i mnogi klubovi širom Evrope. Za sada, iako ima dosta spekulacija po medijima, čelnici Saveza imaju samo dve opcije. Jedna je Duško Ivanović, druga Dejan Radonjić.

Treća će se tražiti u slučaju da razgovori sa Ivanovićem i Radonjićem ne urode plodom!