RK Ulcinj – svijetla tačka najjužnijeg crnogorskog grada

0
867

Sala OŠ “Maršal Tito” dom je mladih rukometaša Ulcinja, kluba koji je osnovan prije tri godine u najjužnijem crnogorskom gradu.

Trener Mućko Kolari, zajedno sa upravom kluba koju čine Hafiz Murić, Fatmir Džureta i Simi Lazorja, svim snagama pokušava da na pravi način ulcinjsku dijecu usmjeri ka obavezama vezanim za jedan od najpopularnijih sportova u našoj zemlji, a to je definitvno rukomet.

U ovom timu okupljaju se oni najmlađi, dijeca svih vjeroispovjesti, sa osnovnim ciljem da se međusobno poštuju, druže, a samim tim i postižu vrhunske rezultate.

Muška ekipa, klinci rođeni 2000. godine i mlađi, prije par dana bili su gosti RK Prizren, kolektiva koji je bio gost Ulcinjana tri mjeseca ranije.

rk-ulcinj-prizren

Uprkos pobjedama naših momaka u dva prijateljska duela, ovdje je rezultat bio potpuno u drugom planu, a druženje i upoznavanje budućih šampiona ono najvažnije čega će se sjutra kao odrasli ljudi sjećati.

Sjajan prijem imali su Ulcinjani u Prizrenu, na čelu sa trenerom Sadiku Fikretom koji se maksimalno potrudio da se ulcinjski mališani osjećaju kao da su kod kuće. Uz sav pozitivan utisak, domaćini su i uputili poziv našoj delegaciji da u narednom periodu zajedno otputuju u Antaliju.

hafiz-ekipno

7

MRK “Ulcinj 1955”, kako je i puni naziv ovog kluba, od Opštine Ulcinj ima malu pomoć, a finansira se uglavnom od donacija (roditelji, firme).

Dresove u kojima su nastupali u ova dva prijateljska duela, obezbijedio je ulcinjski biznismen Gano Resulbegović koji je na taj način lijepim gestom uljepšao klincima nezaboravno putovanje.

Treba napomenuti da tim postiže solidne rezultate u međuregionalnoj ligi a plodovi uspješnog rada izašli su na vidjelo kada su poziv u reprezentaciju tog uzrasta dobili Adžemović Anel i Mirović Veljko. Na tom putu ubrzo bi im se mogla pridružiti i još jedna grupica momaka, čiju listu trenutno zaključuje i onaj najmlađi član – Ajdin Murić.

Ova godina za ulicinjski sport počela je sjajno – fudbaleri Otranta bilježe sjajne rezultate i trenutno su na čelu drugoligaškog karavana, košarkaši Ulcinja startuju u subotu, a ovaj mladi perspektivni kolektiv kome smo posvetili tekst mogao bi u narednim godinama da donese puno radosti ovom gradu koji sigurno nije zaboravio kako se bodre oni koji to i zaslužuju.

 

Ognjen Vujadinović