Remi sa Kanadom na otvaranju Svjetskog prvenstva

0
1260
Foto: vijesti.me

Crna Gora nije opravdala ulogu favorita u prvom meču grupe Svjetskog prvenstva u Budimpešti. 

Podmlađeni nacionalni tim Crne Gore nastupio je u sastavu: Lazović, Dr. Brguljan, Banićević, Petković, Da. Brguljan, A. Radović, Drašković, Ukropina, Đ. Radović, Mišić, Čučković, Murišić, Šćepanović.

Za Kanadu, u bazen su skočili: Radenović, Paterson, Blanšar, Konstantin-Bikari, Haladžajan, Robinson, D’Souza, Lapins, Radojčić, Soleimanipak, Torakis, Tamvud, Rendal.

Za direktan plasman u četvrtfinale, potrebno je osvojiti prvo mjesto u grupi koju, osim Crne Gore i Kanade, sačinjavaju još Brazil i Kazakhstan.

Nešto sporiji start naše ekipe, trebalo je momcima malo vremena da se ugriju, da “osjete” bazen te je prvih nekoliko napada završeno promašajima. Aleksandar Radović bio je taj koji je načeo mrežu Kanade a Marko Petković sa svoja dva pogotka obezbijedio vođstvo od 3:1 nakon prve četvrtine.

Da fali nekoliko ključnih igrača na koje smo navikli u našoj selekciji, vidjelo se tokom čitavog susreta. Bilo je oscilacija u igri ali, ono što raduje, je čvrsta odbrana koja gotovo da nije posustajala. Na golove Torakisa i D’Souze odgovorili su Mišić i Drašković te se na poluvrijeme otišlo sa vođstvom od dva pogotka – 5:3. Draško Brguljan vodio je borbu sa stativama koje su mu danas bile najveći protivnik.

Svega po gol u trećoj četvrtini nakon serije promašaja i slabije organizovanih napada na obije strane. Petković na jednoj i Tamvud na drugoj strani, rezultat je 6:4 pred posljednji period igre.

Četvrta četvrtina prvo je pokazala razliku u kvalitetu koji je na strani naše reprezentacije te onda demonstrirala padove u igri o kojima smo pričali. Crna Gora se “odlijepila” na četiri gola razlike – 8:4, nakon pogodaka Murišića i Darka Brguljana, zatim dopustila čak četiri vezana pogotka Kanađanima i uspjela da prokocka pobjedu protiv selekcije Kanade od koje je evidentno bolja. Ipak, rezultat je ono što se računa. Gledamo jednu novu Crnu Goru, nije ovo više ekipa od koje smo navikli da melje protivnike poput Kanade sa po 6,7,8 golova razlike. Ovim momcima treba vremena da postanu ta ekipa i prevelika očekivanja su ono što nam u ovom trenutku najmanje treba.

Naši momci igraće mečeve protiv Brazila i Kazakhstana u srijedu, odnosno petak. Ono što je važno, sve je u našim rukama. Pobjede u naredna dva meča vode našu selekciju direktno u četvrtfinale.