Regionalna lige za mlade rukometaše počinje 22. oktobra

0
268
Foto - Vijesti

Regionalna rukometna liga za mlade, u kojoj će pravo nastupa imati igrači rođeni do 16 godina, zvanično će početi 22. oktobra, saopšteno je iz Rukometne akademije Đukanović, jednog od pokretača takmičenja.

Navodi se da će to biti četvrta sezona regionalnog takmičenja, kao i da će nastupiti deset ekipa.

Crnu Goru će predstavljati Rukometna akademija Đukanović sa dvije ekipe, iz Podgorice i Tuzi, i nikšićki Čelik.

Učestvovaće i Korčula, Dubrovnik, Trebinje, Mostar, Sokolac i Metković, koji će imati dvije ekipe.

Saopšteno je da će se igrati po sistemu svako sa svakim, dok će finalni turnir biti odigran u maju u Podgorici.

Rukometna Akademija, proslavljenog crnogorskog rukometaša Gorana Đukanovića, na Dan nezavisnosti proslavila je sedam godina postojanja.

„Veliki broj turnira koje Akademija organizuje utiče na stvaranje talenata i potencijalnih reprezentativaca u muškoj i ženskoj kategoriji. 
Akademija je posebno ponosna na svoj najuspješniji projekat – Regionalnu ligu mladih do 16 godina. Liga je osnovana 2014. godine i u njoj učestvuju ekipe iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore“, rekao je Đukanović agenciji MINA.

On je naglasio da uz ogroman entuzijazam osnivača, Akademija ima filijale u nekoliko gradova Crne Gore.

„Poseban akcenat i cilj je stavljen na unapređenju i stvaranju što boljih uslova za nesmetano bavljenje sportom, posebno rukometom. Iz tog razloga odlučili smo da, uz pomoć prijatelja, omogućimo da svaki dječak i djevojčica mogu besplatno da se učlane u Akademiju i postanu dio crnogorskog sportskog društva i uspješni sportisti”, kazao je legenda cetinjskog Lovćena i prvi kapiten crnogorske rukometne reprezentacije.

On je istakao da se mogu učlaniti dječaci i djevojčice uzrasta od sedam do 16 godina.

“Treninzi se održavaju utorkom, srijedom, četvrtkom, petkom i subotom u sali OŠ “Štampar Makarije” i najboljem sportskom komplesku u regionu, “Verde”, kazao je Đukanović.