Real ima ozbiljne planove za Radončića – naredne sezone pozajmica

0
1199
Foto: ACB

Naš Dino Radončić blizu je potpisivanja trogodišnjeg ugovora sa prvakom Evrope Real Madridom, ali to ne znači da će naredne sezone definitivno igrati za ovaj tim.

Veliki crnogorski talenat, bek-krilo visoko 202 santimetra, meta je niza klubova iz španske ACB lige koji su spremni da mu ponude značajnu minutažu naredne sezone. Real su u prethodnih nekoliko dana, piše španska štampa, kontaktirali brojni timovi, a najozbiljniji kandidat za pozajmicu za narednu sezonu je prvoligaš Burgos.

U Realu Dina dugoročno vide kao prvotimca, a žele da Radončić u sezoni pred nama osjeti teret igranja preko 40 mečeva vrhunske košarke sa ulogom jednog od nosilaca igre. “Kraljevići” mu, zbog ambicija da se odbrane titule Evrolige i šampiona ACB lige, u narednoj sezoni to teško mogu ponuditi.

Trener Pablo Laso izuzetno cijeni Dina i vidi ga kao jednog od najdominantnijih igrača u Evropi u narednih nekoliko sezona.

Radončić je trenutno na odmoru u Srbiji, nakon naporne sezone. Nakon osvajanja titule prvaka Spanije prošle sedmice, odlučio je da se ne priključi reprezentaciji Crne Gore pred meč sa Bjelorusijom. Kao razlog navedena je želja da se odmori, a zatim da se individualno tokom ljeta priprema za narednu sezonu.

Dino nije zatvorio vrata reprezentaciji za naredne akcije nacionalnog tima Crne Gore, a naredne sedmice donijeće i definitivnu odluku Real Madrida o tome, da li će ga zadržati u timu ili pozajmiti nekom od rivala iz Spanije.