Ražnatović: Ponosan sam na košarkaški razvoj Ivanovića i Nikolića

0
637
Miško Ražnatović i Nikola Ivanović

Dva nekada velika talenta Budućnosti – Nikola Ivanović i Danilo Nikolić – ispisali su istoriju srpske košarke.

Rođeni Podgoričani vodili su Mega Leks do prvog trofeja u istoriji kluba, trijumfa u Kupu Radivoje Korać, pobjedom u finalu u Nišu nad Partizanom (85:80).

Na košarkaški razvoj Ivanovića i Nikolića ponosan je i osnivač kluba, poznati košarkaški agent Miodrag Miško Ražnatović.

Njih dvojica su bili ubjedljivo najbolji akteri finala. Nikola je izabran za MVP-ja, dok je Danilo pogađao trojke u trenucima kada je Partizan prijetio da prelomi meč. Zaista sam ponosan na njihov košarkaški razvoj. Utakmica protiv Partizana je pokazala da se oni razvijaju u vrhunske asove, koji će napraviti dobru karijeru, i imati značajnu ulogu u budućim akcijama crnogorskog nacionalnog tima“, rekao je Ražnatović za “Vijesti”.

Mega postoji manje od dvije decenije, klub je često mjenjao imena, ali filozofija je ostala ista.

Stvaranje mladih igrača, uz logistiku koju pruža Ražnatović, trend je nekada malog kluba iz Beogradske lige, a sada ekipe za velika djela.

“Ovaj trofej je kruna našeg rada u prethodnih 15-tak godina. U nekoliko navrata klub je bio u prilici da osvoji trofej, ovaj put smo uspjeli. Mislim da će tih pehara biti više u budućnosti. Generalno, uspjeh je veći, jer je tim izuzetno mlad, prosjek je ispod 20 godina, zbog čega ovaj rezultat dobija na težini“, zaključio je Ražnatović.

 

 

 

 

Vijesti.me / Foto – KK Mega Leks