Ratko Đurković preuzeo katarski Al Rajan

0
881
Foto: Privatna arhiva

Crnogorski rukometni stručnjak Ratko Đurković novi je trener katarskog Al Rajana, saopšteno je iz tog kluba.

Navodi se da je pivot šampionske generacije Lovćena potpisao ugovor na godinu, uz mogućnost produžetka saradnje na još jednu.

“Al Rajan je klub sa velikom tradicijom i uvijek je u vrhu katarskog rukometa. Poslije godinu pauze i osvojene titule prvaka sa Borcem iz Banja Luke ovo je prava prilika da nastavim sa trenerskim poslom i nadam se uspjesima”, kazao je Đurković agenciji MINA.

Đurković je bio član prve generacije crnogorske reprezentacije nakon sticanja nezavisnosti, sa kojom je nastupio na Evropskom prvenstvu u Norveškoj 2008. godine.

Bio je pomoćni trener selektora seniorske crnogorske reprezentacije Kasima Kamenice i prvi trener juniorske selekcije.

Igrao je i za reprezentacije SR Jugoslavije i Srbije i Crne Gore.

Sa rukometnom reprezentacijom SR Jugoslavije domogao se bronze na Svjetskom prvenstvu 2001, dok je godinu ranije osvojio četvrto mjesto na Olimpijskim igrama u Sidneju.

Đurković je u igračkoj karijeri osvojio šest titula prvaka države i dva nacionalna kupa igrajući za Lovćen, Metaloplastiku, Sintelon, Partizan, Bidasou (Španija), Pik Seged (Mađarska) i sarajevsku Bosnu.

U trenerskoj karijeri ima osvojen Kup Crne Gore sa Lovćenom 2010. i titulu prvaka Bosne i Hercegovine sa Borcem iz Banja Luke 2017. godine.

Đurković je u karijeri trenirao Lovćen, makedonski Pelister, grčku Patru, mađarski Komlo i Borac, koji je sam napustio nakon što je više od polovine igrača napustilo ekipu.

Komlo je vodio dvije sezone i u drugoj bio šestoplasirani u prvenstvu Mađarske.

Đurković je drugi crnogorski stručnjak na kormilu Al Rajana, poslije Pera Miloševića koji je katarski klub predvodio do trofeja.

Milošević je bio trener Đurkoviću u Lovćenu i crnogorskoj reprezentaciji.