Ratko Drašković u martu napada šampionski pojas u WBU verziji

0
745
Foto: POUNDFORPOUND.COM

Crnogorski profesionalni bokser, 52-godišnji Nikšićanin Ratko Drašković boriće se 10. marta u Hanoveru za titulu profesionalnog prvaka svijeta u superteškoj kategoriji, u verziji WBU, saopšteno je iz njegovog štaba. Protivnik u borbi za pojas biće mu 12 godina mlađi Britanac Metju Elis koji je kao profesionalac ostvario 23 pobjede i deset poraza.

Drašković će meč u Hanoveru biti 49. na profesionalnom ringu, na kojem je ostvario 36 pobjeda, deset poraza, a dva puta je boksovao neriješeno.

“To je za Draškovića veliki izazov poslije duge profesionalne karijere koju je započeo 1991. godine. On je predhodne dvije godine zabilježio četiri uzastopne pobjede i meč protiv deceniju i po mlađeg protivnika dočekaće spreman. Njegov protivnik u svojoj karijeri borio se protiv Tajsona Fjuria, Odlija Harisona, Majkla Murera”, saopšteno je iz njegovog štaba.

Navodi se da će pobjednik meča između Draškovića i Elisa titulu braniti protiv Denija Vilijamsa, koji je nokautirao Majka Tajsona i već bio izazivač za svjetsku titulu u kojem je poražen od Vitalija Klička.

“Za WBU svjetsku titulu u kruzer kategoriji 25. februara boriće se jedan od najvećih boksera svih vremena Roj Džons Junior, a njeni vlasnici bili su Džordž Formen, Miki Vord, Riki Haton, Hasim Rahman”, piše u saopštenju.

Meč je planiran da traje 12 rundi.