Rastanak Zvezdana Mitrovića i reprezentacije

0
588
Foto: FIBA

Zvezdan Mitrović je pobjedom završio avanturu na klupu nacionalnog tima.

Kada je postao selektor, niko nije ni pomišljao da je plasman na Mundobasket moguć, ali je ostvaren senzacionalni uspjeh. U Kini se možda moglo i više, mada je realnost drugačija.

– Niko ne može da vjeruje kako smo mi sa tolikim brojem igrača došli na ovo prvenstvo. Dobili smo veliko priznanje Fibe da smo reprezentacija koja je najviše napredovala u posljednje dvije godine, što je veoma značajno za mene kao trenera, jer sam u tom periodu selektor, ali i za ekipu i cjelokupnu organizaciju – istakao je Mitrović.

Crnu Goru čekaju paklene kvalifikacije za Eurobasket, jer su u grupi sa Francuskom, Njemačkom i Velikom Britanijom. Prolaze tri selekcije, ali „manšaft“ već ima vizu, jer je domaćin. Zbog toga je ključno biti ispred Velike Britanije.

– To je tema za sljedećeg selektora. Sa ovim prvenstvom kao krunom se završio moj ugovor sa KSCG, to je unaprijed dogovoreno zbog mojih obaveza sa Asvelom u Evroligi. Ostaćemo, naravno, u kontaktu, jer smo svi mi vezani za reprezentaciju. Biće jako teško u toj grupi, ali je za Crnu Goru svaka pobjeda velika, a plasman na završna takmičenja sjajan uspjeh. Mogu samo da poželim sreću svima. Zahvalio sam se igračima na lijepoj dvogodišnjoj saradnji, učinili su mene i sve nas ponosnim, jer smo došli ovdje. Možda smo imali i malo nerealne apetite i ambicije, zbog čega smo bili tužni, ali takvi bi i trebalo da budemo – ambiciozni i vrijedni, i da stremimo što boljim rezultatima – zaključio je Mitrović.