Raonić: Poziv navijačima da nam pruže podršku, obećavamo borbu na terenu!

0
512
Foto: Montenegro Rugby

Ragbi reprezentacija Crne Gore odigraće sjutra, na stadionu Čelik u Nikšiću, prvi meč u okviru 3. divizije Evropskog kupa nacija protiv reprezentacije Bugarske.

Ovo je ujedno i utakmica koja otvara takmičenje u 3. diviziji.

Reprezentativci su se okupili u ponedjeljak u Podgorici gdje su odradili mini pripreme za predstojeći meč.

“Zadovoljni smo urađenim na pripremama, jer smo konačno bili svi zajedno na jednom mjestu poslije dužeg vremena i imali smo prilike da se još više uigramo”, kazao je u razgovoru za naš portal ragbi reprezentativac Novica Raonić i dodao:

“Sve što je planirano je odrađeno na ovim pripremama. Što se tiče povreda, ima nekih sitnica koje će biti otklonjene do utakmice a  one ni najmanje neće uticati na zalaganje i želju igrača.”

Ove selekcije sastale su se i prošle godine a taj meč je naša reprezentacija riješila u svoju korist.

Raonić kaže da dobro poznaju protivnika, da su analizirali njihovu igru ali i da se ne osvrću previše na prošlogodišnju pobjedu već da su fokus usmjerili na meč koji slijedi i u koji će ući maksimalno spremni i motivisani.

“Sa ovim protivnikom smo već imali priliku da igramo prošle godine. Tu utakmicu smo riješili u svoju korist. Ali, ta utakmica se zaboravila i čitav fokus je na ovoj utakmici. Oni dolaze sa motivom više u odnosu na prošlu godinu, kako bi nam se revanširali za poraz. Ekipa je jako kvalitetna, jer dosta igrača igra u Francuskoj, koja je najjača liga na svijetu. Očekujem veliku borbu na terenu i neka bolji pobijedi”, dodao je Raonić.

Ragbi reprezentacija očekuje i veliku podršku sa tribina što bi im bio još jedan dodatni motiv da pruže svoj maksimum i pobjedom krenu u borbu za plasman u viši rang takmičenja.

“Pozvao bih navijače i ljubitelje sporta da nam pruže podršku i da nam budu dodatni vjetar u ledja. Ovo je prva utakmica ragbi reprezentacije u Nikšiću i vjerujem da će ispuniti očekivanja gledalaca i da će biti zadovoljni kako našim izdanjem na terenu tako i samim sportom koji je relativno mlad kod nas. Još jednom apelujem na gledaoce da dođu u što većem broju i da se uvjere da ragbi ima budućnost u našoj zemlji”, zaključio je Raonić.

Da ragbi u Crnoj Gori može imati dobru perspektivu govori i podatak da su, za kratko vrijeme od kad se ovaj sport počeo razvijati kod nas, dvojica igrača uspjela da pronađu profesionalni inostrani angažman. Pa tako Dušan Vučićević nastupa u Njemačkoj a Milan Radović igra u Francuskoj.

U nastavku takmičenja, Crna Gora će 28. aprila snage odmjeriti sa Turskom u Antaliji, dok se meč Bugarska – Turska igra 5. maja.

Najbolja od ove tri reprezentacije izboriće plasman u viši rang takmičenja. U slučaju da dvije reprezentacije budu bodovno izjednačene, u viši rang će se plasirati ona reprezentacija koja bude imala bolji međusobni skor.

Utakmica Crna Gora – Bugarska igra se u subotu, na stadionu Čelika u Nikšiću. Početak meča zakazan je u 12 časova.