Ranko Perović saopštio spisak za meč sa Turskom

0
323

Selektor vaterpolo reprezentacije Crne Gore Ranko Perović danas je saopštio spisak igrača za duel 4. kola grupe C preliminarne faze Svjetske lige sa selekcijom Turske u Budvi.

Na spisku su Dejan Lazović, Marko Konatar, Vjekoslav Pasković, Aleksa Ukropina, Darko Brguljan, Uroš Čučković, Mlađan Janović, Jovan Sarić, Radovan Latinović, Nikola Murišić, Stefan Pješivac, Bogdan Đurđić i Slaven Kandić.

Kao što smo i ranije najavili u Svjetskoj ligi šansu daćemo mlađim igračima. Kao i u prva dva meča, tako i sada, mladi će imati priliku da se nametnu, da kroz ove mečeve polako stiču iskustvo. Da iskoriste šansu koja im je ukazana. Za ovaj meč planirali smo i Aleksandra Ivovića ali je on otpao zbog bolesti. Kvalitetniji smo od Turske, i naravno očekujemo pobjedu’’, kazao je selektor Ranko Perović.

Crna Gora je na startu bila slobodna, u drugom kolu je poražena kući od Italije nakon peteraca 15:13, a u trećem je poražena u gostima od Hrvatske 14:8. Turska je odigrala samo jedan meč, poražena je od Hrvatske 13:3.

Meč u Budvi na bazenu ’’Dragan Trifunović’’ igra se u utorak 20. januara od 17 sati.

Sudiće ga Gernot Henšel iz Njemačke i Kristof Vanhem iz Francuske. U drugom meču grupe sastaće se Italija i Hrvatska.

 

 

 

Vijesti