Raković: Sve što smo planirali, uspjeli smo da ostvarimo, čak i premašimo

0
168
Foto: KK Omladinac

Članica Karate kluba Omladinac, za koju se slobodno može reći da je brend, kada su karate i sport u Crnoj Gori u pitanju, najavila je da se vraća u željenu formu, sa kojom može da se nada i plasmanu na Olimpijske igre.

U vitrinama već ima pet medalja sa velikih takmičenja, tri sa Evropskih šampionata, bronzu sa Svjetskog prvenstva i bronzu sa Evropskih igara u Bakuu. Uz to, osvojila je još pregršt odličja sa Gran pri turnira, turnira Premijer lige, turnira Serije A, međunarodnih turnira i državnih šampionata…

Na turniru Premijer lige u Dubaiju osvojila je bronzanu medalju.

„Cilj odlaska na turnir Premijer lige u Dubaji bio nam je da odradimo što je moguće više mečeva, kako bih se oporavila od poraza u prošloj godini i stekla samopouzdanje, koje mi je ponestalo. Sve što smo planirali, uspjeli smo da ostvarimo, čak i premašimo”, rekla je Marina Raković za Sport Klub i nastavila:

„Mečevi su bili jaki i zahtjevni, a konkurencija paklena. Za rivalke sam imala djevojke koje su među deset najboljih na WKF listi. Naravno da sam zadovoljna trenutnom formom i nastojaću da nastavim sa još jačim radom, jer u životu i sportu uvijek može bolje. Jako mi je bitno što sam u Dubaiju uspjela da pobijedim aktuelnu šampionku Evrope, Elenu Karići iz Švajcarske i jednu od najboljih karatistkinja planete, Alisu Bušinger iz Austrije.”

Marina Raković se zahvalila na podršci treneru kluba Omladinac Žarku Rakoviću, kompletnoj ekipi sa kojom svaki dan radi i trenira, Karate savezu Crne Gore, Crnogorskom olimpijskom komitetu i Ministarstvu sporta i mladih.