Rakojević: “Fudbal nije pitanje života ili smrti, mnogo je više od toga”

0
287
Foto: FK Sutjeska

Trener Sutjeske Nikola Rakojević juče je vodio svoj tim na “Trešnjici” protiv Zete iako je nedavno imao operaciju a iz klinike je izašao tek prije  tri dana.

On je izjavio da nije bilo nijednog razloga da na jučerašnjoj utakmici ne bude na klupi.

“Kad su mi doktori Mrkić, Perović i Zupančić rekli da je sve u redu, nakon što sam sam u bolnici zaista bio dobro mažen i pažen, onda nije bilo nijednog razloga da ne budem ovdje. Ovo je posao koji volim, radim u klubu koji volim, živim u gradu koji volim, tako da nema nečeg što je eventualno moglo da me spriječi.”

Rakojević je spomenuo i legendarnog trenera Liverpula Bila Šenklija čija je rečenica o fudbalu i danas jedna od najpopularnija u svijetu sporta.

“Rekao je odličnu stvar: “Fudbal nije pitanje života i smrti, mnogo je više od toga”. Ogromna je razlika između nas dvojice, naravno u njegovu korist, ali važno je da se osjećam vrlo dobro i to su neke stvari koje sam htio da ispoštujem. To je dio mene.”

Sutjeska je uspjela da obezbijedi bod u Golubovcima pa će u narednom kolu pred svojim navijačima moći da obezbijedi titulu na utakmici protiv Grblja.

“Rekao sam da nas čeka mnogo zahtjevna utakmica, da treba da shvatimo da nema lakih protivnika. Zeta je izuzetno jak kolektiv, kolega Roganović radi dobar posao, a kada se sve sagleda ovaj rezultat je možda najrealniji. Šampionska trka još nije završena. Ima još dosta da se igra”, zaključio je Rakojević.