Rakojević: Čeka nas izuzetno ozbiljan tim, izuzetno fizički spreman

0
365
Foto: FK Sutjeska

Sutjeska je stigla u prijestonicu Kazahstana na megdan vladaru tamošnjeg fudbala domaćoj ekipi Astane, koja je veliki favorit pred današnji (16h)  sudar na prelijepoj Astana areni.

“Astana je u takmičarkoj formi, prvenstvo Kazahstana se uveliko igra i jasno je da je favorit”, rekao je trener našeg šampiona Nikola Rakojević juče prije nego što je izveo ekipu na vještačku podlogu stadiona koji prima 30.254 gledaoca. “Takođe, ako govorimo o nekom budžetu klubova Astanin budžet je 30 puta veći od našeg, jedan njihov igrač zaradi godišnje više od našeg tima, a znamo da i to igra veliku ulogu u današnjem fudbalu”.

Ne i presudnu…

“Pazite ostali smo bez pet važnih igrača od prošle sezone (Ivanović, Janković, Bakrač, Radišić i Stijepović) i pitanje je, s obzirom da nam je ovo prvi zvanični meč, kako će sve to izgledati.
Vjerujem ipak u kompletnu ekipu i nadam se da možemo da odigramo meč na visokom nivou”.

Strateg Sutjeske u superlativima je govorio o kvalitetima tima koji uz domaće snage (Šćetkin, Murtazaev, Zainutdinov, Šomko, Mužikov…) predvode stranci Marko Stanojević i Đorđe Despotović (Srbija), Marin Tomasov (Hrvatska) i Marin Aničić (BiH).

“Gledao sam utakmice protiv Seltika i Sportinga, nadam se da nećete tako dobri biti i protiv nas”, odgovorio je uz osmjeh Rakojević na pitanje kazahstankih novinara i nastavio u ozbiljnijem tonu: “Čeka nas izuzetno ozbiljan tim, izuzetno fizički spreman, ali i tim koji ima odrađene mane”.

A slabosti su…

“Vidljeve su u defanzivi i uradićemo sve da ih iskoristimo i postignemo gol koji bi nam dao aktivan rezultat pred revanš u Nikšiću”, kazao je iskusni stručnjak.

Sa druge strane, i tim Astane će maksimalno ozbiljno pristupiti meču što je najavio i njihov strateg Roman Grigorčuč.

“Mogu ljudi da pričaju šta hoće, ali protivnik je dobar tim. Poštujemo ih, dolaze kao šampioni svoje zemlje, sa karakterom pobjednika. Kako bih opisao njihov stil? Kao jednostvan i pouzdan, a te dvije komponente su im omogućavale da stignu do dorbih rezultata. Ipak, vjerujem u naš tim i pobjedu”, rekao je Roman Grigorčuk, trener žuto-plavih.