Rajs zadovoljan pripremama: Traži se perfekcija

0
369
Tajris Rajs / Barselona

Tajris Rajs rad sa reprezentacijom Crne Gore ovog ljeta doživljava kao veliki porodični posao. Najbolje o tome svjedoči to što je na pripreme za Eurobasket, na Zlatiboru, poveo sina.

Naturalizovani Amerikanac, slavni as Barselone, u dobrom raspoloženju dočekuje treću sedmicu rada sa selekcijom Bogdana Tanjevića. Jedan od najboljih evropskih bekova otkrio je malu anegdotu sa priprema…

“Kad god promašim dva puta zaredom, moj sin odmah misli da nešto nije u redu. „Ne osjećaš se dobro, koljeno ti nije u redu“? To me često pitao. Vaša djeca jednostavno očekuju od roditelja da budu perfektni. A ja ne želim da ga iznevjerim, zato se traži perfekcija.” – kroz šalu je rekao Rajs.

Igrač koji je Makabiju podario posljednju titulu prvaka Evrope još nije riješio pitanje kluba za narednu sezonu.

Povratak u Tel Aviv bila je opcija koja je, izgleda, propala. Pominjao se i Olimpijakos, a u Barseloni je pitanje koliko bi imao prostora kod novog trenera naredne sezone…

“Sve to je sada periferno. Bitna je reprezentacija, bitan je rad u kojem zaista uživam. Tako su postavljene stvari da nam ne pada teško to što se dosta radi, a ja sam uvijek u treningu i kada sam na odmoru. Uigravamo se i prije ovih priprema sam odlično poznavao većinu momaka. Zadovoljan sam što sam tu” – rekao je Rajs.

Reprezentacija otvara Evropsko prvenstvo duelom protiv Španije, prvog favorita šampionata, posljednjeg dana avgusta. To slavnog beka pretjerano ne opterećuje.

“Kako sa ostalima, tako i protiv njih, na pobjedu. Prvi meč je izuzetno bitan na šampionatu, ali iskustvo nekih prethodnoh velikih takmičenja kaže da jedna velika pobjeda ili poraz ne znače ništa. Naš cilj je druga faza i vjerujem da ćemo je dostići.” – objasnio je Rajs.

Reprezentacija finišira bazične pripreme ovih dana na Zlatiboru, a sredinom avgusta čeka je nastup na jakim turnirima u Beogradu i Francuskoj.