Raičević: Ovakvi rivali su nam potrebni

0
183
Foto: ŽRK Budućnost

Budućnost u seriju novih provjera ulazi sa dobrim raspoloženjem, nakon četiri ubjedljiva trijumfa nad Vlčeom (dva), Brestom i Astrahanom, danas će u Brestu otvoriti turnir sa Mečom, šampionom Francuske.

Posebno će našim šampionkama poslužiti posljednji dueli sa Bukureštom i Đerom.

“Nijesmo očekivali onakvu igru, s obzirom na to da smo tek na početku priprema. Nakon Berana odigrali smo prvu utakmcu i praktično pokazali protiv Bresta da smo dobro radili u prethodnom periodu i da je prije toga individualan rad bio odličan. Došle smo na pripreme kondiciono i spremnije, odradile nekoliko rukometnih treninga i odigrale četiri utakmice na zavidnom nivou”, kazala je Milena Raičević.

Cilj Budućnosti je da početak oktobra i premijerni meč Lige šampiona dočeka u idealnoj formi.

“Nadam se da ćemo podizati formu u narednim mečevima. Nama je najhitnije da ostanemo zdrave jer onda i najbolje igramo. Jasno je da se u ovom trenutku definitivno ne možemo ravnati sa rivalima u Brestu jer iza sebe imaju mnogo utakmica, a uskoro im počinje sezona. Mi smo tek na početku. Ali nam je želja da odigramo jake mečeve i steknemo rutinu bitnu za početak oktobra. Nemamo mnogo ovakvih utakmica i zbog toga ih moramo iskoristiti na najbolji način. Vjerujem da ćemo iz meča u meč sklapati kockice”.

Rezultat nije u prvom planu.

“Nijesmo opterećeni rezultatom jer su spremniji od nas. Važno je da se uigramo zbog toga što imamo i nove igračice koje ulaze u naš sistem. Ovo su sjajni rivali i kao takvi su nam potrebni. Kapitenka je od februara bila van stroja, zbog povrede ramena, a nakon toga i operacije propustila je bitne mečeve Lige šampiona i baraž reprezentacije za odlazak na Svjetsko prvenstvo”.

Uželjela se rukometa. Pokazala je i koliko.

“Prošlo je dosta vremena od posljednje utakmice. Radila sam naporno i uspjela da se vratim prije planiranog. Kada smo krenuli sa pripremama vidjela sam da mogu i odlučili smo da probamo. Plan za povratak na teren bio je septembar, ali dobar oporavak me pogurao da krenem u utakmice”, zaključila je Milena Raičević.