Raičević: Najbitnije je da do početka SP sve budemo zdrave

0
714
FOTO: Savo Prelević

Crnogorske rukometašice će na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj igrati protiv Danske, Rusije, Brazila, Japana i Tunisa.

Kapitenka Milena Raičević nije željela da već sada daje obećanja, ali “lavice” nisu bez ambicija.

“Sigurno je da će nam biti teško, ali je rano da se priča o tome. Najbitnije je da kada dođe šampionat sve budemo zdrave i spremne, što nije bio slučaj na prošlom Evropskom prvenstvu. Sve ćemo biti zrelije za godinu i pružićemo otpor svakom protivniku”, obećala je Raičevićeva.

Crna Gora će mečeve u grupi igrati 2, 3, 5, 6. i 8. decembra.

Osmina finala je u Magdeburgu i Lajpcigu 10. i 11. decembra, u istim gradovima su i mečevi četvrtfinala 12. i 13, a polufinala su 15. u Hamburgu.

“Japan nam je bio nezgodan na prethodnom SP, mučile smo se, bez obzira na to što smo ubjedljivo pobijedile. Tunis smo dobile bez problema, ali ne mora da znači da će i sada biti tako. Sa Danskom smo jedino igrale u ovom sastavu, a možemo da se nosimo i sa Rusijom i Brazilom, kao i sa svakom drugom reprezentacijom. Jesmo mlade i neiskusne, ali ako bude naš dan, sve je moguće. Prolazak u osminu faza bi bio uspjeh, sve preko toga bi bilo preveliko”, poručila je Raičevićeva.

FOTO: Savo Prelević

Timovi iz grupe C će se u osmini finala sudariti sa selekcijama iz grupe D, u kojoj su Holandija, Njemačka, Srbija, Južna Koreja, Kina i Kamerun.

Iskustvo iz Lige šampiona neprocjenjivo za reprezentaciju

Crna Gora je u podmlađenom sastavu nastupila na Evropskom prvenstvu u Švedskoj, ali je takmičenje završila u prvoj fazi sa pobjedom i dva poraza, zbog najgore gol-razlike u krugu sa Češkom i Mađarskom.

Nakon tog šampionata, neke igračice su imale veću minutažu u Budućnosti, a odlaskom vedeta će i ostale dobiti šansu u Ligi šampiona, što bi trebalo mnogo da koristi nacionalnom timu.

“Vidjelo se koliko nam je značilo što su neke djevojke igrale Ligu šampiona, jer su u baražu sa Bjelorusijom pokazale mnogo, mnogo više nego na Evropskom prvenstvu u Švedskoj. Mnogo će nam značiti što će nosioci igre Budućnosti biti ne samo dvije, već skoro sve rukometašice”, naglasila je Milena Raičević, uz napomenu da “lavice” u Njemačku ne idu bez ambicija:

“Nama svako takmičenje znači, jer ćemo sticati samopouzdanje, a neke igračice iskustvo, što se može samo kroz velike utakmice”.