Ragbistkinje iz Crne Gore druge u Beogradu

0
392

Ženska ragbi reprezentacije Crne Gore osvojila je drugo mjesto na osmomartovskom ragbi7 turniru u Beogradu.

Savladale su ekipe Partizana 29-5 i Čelika 20-14, a poražene su samo od ekipe ŽRK Beograd 15-5.

Ovo je bilo prvi put da su crnogorske ragbistkinje učestvovale na takmičenju u ragbiju7 sa punim kontaktom, jer su do sada igrale blažu tač verziju ragbija.

Crnogorska reprezentativka Maja Baošić izabrana je za najbolju igračicu turnira. Ovo su imena 10 vučica: Zorica Kostić, Maja Baošić, Dragica Kovačević, Milica Mugoša, Isidora Radunović, Ljubica Mihailović, Olivera Mišković, Milica Bulatović, Anđela Bulatović.

“Više smo nego zadovoljne igrom i rezultatim, s obzirom da su svima nama ovo prve utakmice i ovo je prvi put da se okuplja ženska ekipa u ragbiju 7 i uopšte u kontakt ragbiju. Kao kapiten sam ponosna na sve igračice, jer smo se borile kao vučice i ostavile srce na terenu, što je na kraju i nagrađeno visokim plasmanom. U Crnu Goru se vraćamo srećne i ponosne”, kazala je za Vijesti Zorica Kostić.

Ona je kazala je im je potrebno još igračica kako bi mogli organizovati domaće prvenstvo, zbog čega je pozvala zainteresovane djevojke da kontaktiraju klubove u svom gradu Budućnost, Lovće, Arsenal, Nikšić i Mornar.

“U Crnu Goru se vraćamo srećne i ponosne. Na ovome nećemo stati, nego ćemo raditi još jače, kako bi uspjeli da u dogledno vrijeme učestvujemo na još jačim takmičenjima i turnirima i dosledno predstavimo svoju državu. Željela bih da pozovem i sve zainteresovane kompanije koje bi mogle da budu sponzori da se uključe u ovu lijepu sportsku priču, jer bez finansija se teško može, a ovo je amaterski sport”, kazala je Kostić.