Radović i Drašković za SK: Ljubitelji vaterpola da uživaju u pravom spektaklu

0
514
Foto: wpolo.me

Ljubitelji vaterpola sa nestrpljenjem očekuju utorak kada će sa početkom od 18 časova na novom bazenu u Podgorici igrati Crna Gora i Srbija.

Utakmica će donijeti odgovor na pitanje koja će selekcija putovati na finalni turnir Svjetske lige. Srbija u glavni grad Crne Gore dolazi bez Filipa Filipovića, Duška Pijetlovića i Andrije Prlainovića, ali i sa viškom od 7:4 iz prvog meča.

“Iluzorno je trošiti riječi o selekciji Srbije. Radi se o jednoj od najboljih generacija u istoriji vaterpola. Osvojili su sve što se može osvojiti. Pokušaćemo da stignemo do pobjede, nadam se da će tribine na bazenu u Podgorici biti ispunjene do posljednjeg mjesta i da ćemo imati ogromnu podršku navijača. Sve to bi napravilo sliku koju svi želimo, a to je vaterpolo spektakl“, rekao je mladi Đuro Radović za Sport Klub.

Momak koji je za seniorsku reprezentaciju Crne Gore debitovao na Svjetskom šampionatu na kome je Crna Gora osvojila peto mjesto, smatra da će izostanak Filipa Filipovića i Andrije Prlainovića biti olakšavajuća okolonost po Crnu Goru.

„Naravno da hoće. Pričamo o dvojici vaterpolista koji spadaju u sam svjetski krem. Međutim, Srbija ima plejadu vrhunskih igrača koji su sposobni da nadomjeste izostanak Filipovića i Prlainovića. Ponavljam, očekujem pobjedu, a ako se ukaže prilika da nadoknadimo minus od tri gola i izborimo plasman na finalni turnir Svjetske lige nadam se da ćemo uspjeti da je iskoristimo“, naglasio je Đuro Radović.

Đuro Radović i Dragan Drašković zajedno brane boje Jadrana i državnog tima. Na pitanje, da li Crna Gora može da nadoknadi minus od tri gola iz prvog meča, s obzirom da Srbija stiže u izmijenjenom sastavu, Drašković je rekao:

“Mi ćemo nastojati da ostvarimo pobjedu na našem bazenu pred našim navijačima. Da li ćemo uspjeti da nadoknadimo minus od tri gola, da li ćemo uopšte uspjeti da pobjedimo vidjećemo na samom meču. To što Srbija dolazi bez nekoliko važnih igrača ne znači toliko mnogo, jer Srbija zaista ima mnogo kvalitetnih igrača, radi se o selekciji koja je pokrivena na svim pozicijama i u svakom trenutku može da se pronađe adekvatna zamjena za bilo kog igrača. U svakom slučaju, ljubitelji vaterpola će imati priliku da uživaju u istinskom spektaklu”, naglasio je Drašković za Sport Klub.

Pored duela koji je na programu u utorak u Podgorici, Crna Gora i Srbija će igrati i na finalnom turniru Kupa Evrope. Pored Crne Gore i Srbije u grupi su još domačin Hrvatska i Francuska. Drugu grupu čine Mađarska, Italija, Španija i Grčka, a finalni turnir se igra od 5. do 8. aprila u Rijeci.