Radošević: Došao sam da se borim, a ne na izlet

0
322

Pripreme su trajale dugo, a sada je vrijeme za ono pravo, Crnogorski profesionalni bokser Predrag Radošević boriće se večeras u Hemelnu protiv Ronija Gabela za titulu prvaka Evrope u WBO verziji.

Duel u kategorij i do 69,8 kilograma će biti drugi međusobni deul ova dva borca početkom 2012. godine na Zlatiboru trijumfovao je Radošević.

Posljednji meč naš borac odradio je 3. decembra prošle godine, a do sada je u profesionalnom ringu imao 34 borbe 32 pobjede i dva poraza.

“Došao sam da se borim, a ne na izlet. Ovo je jedan od najvažnijih mečeva u mojoj karijeri. Spreman sam i jedva čekam da meč počne” kazao je Radošević na zvaničnom mjerenju.

Gabel na profi ringu ima 23 pobjede i pet poraza, a jednu borbu boksovao je neriješeno, Posljednji neuspjeh bio mu je 2012. godine od Sergeje Rabčanka. Od tada je upisao 13 trijumfa i svega jedan poraz.

Ovaj meč čekam šest godina. Toliko dugo sam tražio meč sa Radoševićem i tek sada je došlo do revanša. To je za mene najbitniji meč do sada. Spreman sam kao nikada”, poručio je Njemac.

Meč u Hemelnu biće održan u organizaciji promoterske kuće Keti boks promoušn, vlasnika Redža Dedeića i nekadašnjeg svjetskog šampiona Mark Huka. Početak manifestacije zakazan je za 19, dok se meč između Radoševića i Gabela očekuje se oko 22 sata.