Radošević cilja titulu prvaka Evrope u velteru

0
440

Cilj crnogorskog  boksera Predraga Radoševića je povratak na najveću scenu u predstojećoj godini i šampionski pojas profesionalnog prvaka Evrope. Ipak, za razliku od prethodnih titula, koje je Radošević osvajao u srednjoj kategoriji, njegov stručni štab je donio odluku o prelasku u nižu težinsku kategoriju.

“U nastavku karijere nastupaću u velteru i cilj mi je da se preko dva eliminaciona meča izborim za pravo da napadnem titulu prvaka Evrope. Nakon titula prvaka svijeta za mlade u WBC verziji, internacionalnom pojasu srednje kategorije u toj i potom IBF federaciji, riješio sam da se okušam u WBO. To iz razloga podrške koju imam od Nenada Borovčanina, nekadašnjeg prvaka Evrope, koji ima jak uticaj u toj federaciji. Nakon povrede rebra u porazu od Feliksa Šturma u potpunosti sam se oporavio, sanirao povredu koja me je na duži period odvojila od ringa. Imao sam doduše jednu lakšu provjeru u Njemačkoj prošle godine, i sada znam da sam u potpunosti sanirao povredu”, kazao je Radošević na konferenciji za novinare, kojoj su prisustvovali kondicioni trener Zlatko Maliković, član stručnog štaba Rajko Tomić i menadžer Slobodan-Boban Nikić.

“Napad na titulu prvaka Evrope veliki je izazov, ali prethodno trebam proći elimiacione mečeve u aprilu i potom junu. Očekujem da ću najkasnije u novembru napasti pojas koji sada drži Slovenac Dejan Zavec. On će najvjerovatnije uskoro opet napasti svjetsku titulu, a ja zahvaljujući novom članu mog tima, Borovčaninu, ću imati priliku da se pripremam u kampu trofejnog Slovenca. Ukoliko pak uskoro ne dobije priliku da se bori za titulu prvaka svijeta, Zavec će 17. aprila braniti evropski pojas,  a ja bih boksovao neku od uvodnih borbi”, objasnio je 30-godišnji Podgoričanin.

On je u profi ringu ostvario 28 pobjeda (deset prekidom) i jedan poraz.

“U  konsultacijama sa Radoševićem, stručni štab je odlučio da u nastavku karijere boksuje u kategoriji do 69,8 kilograma. Smatramo da su nam šanse veće u nižoj kategoriji zbog snage udarca i visine, a Radošević je poznato izuzetno brz i odgovara mu borba sa tri kilograma lakšim rivalima. Uz poseban režim ishrane i treninga, njegovu upornost i istrajnost, sigurni smo da će to dati rezultat. Radošević će se nakon dijagnostičkih testiranja kondiciono 21 dan pripremiti u Kolašinu, a nakon pet dana oporavka ući će u salu. Posljednje dvije sedmice odradiće u kampu Zaveca u Sloveniji”, naglasio je Maliković.

Žele da meč za titulu bude u Crnoj Gori

“WBO federacija će prema tvrdnji Borovčanina dati priliku Radoševiću da se bori za titulu prvaka Evrope pod uslovom da dobije dva kvalifikaciona meča, planiranih za april i jun. Ukoliko dođe do meča za titulu prvaka Evrope, u oktobru ili novembru, naša želja je da on bude održan u Podgorici. Ipak, sve će oko naših planova biti jasnije za 15-tak dana i odgovora Zavecu u napadu na svjetsku titulu. Ako Zavec dobije priliku za napad na svjetsku titulu,  Radošević bi se borio za upražnjenu titulu prvaka Evrope”, rekao je Boban Nikić, koji bi vodio projekat meča za titulu u Crnoj Gori.

 A prema svjetskom bokserskom sajtu „boxrec” jedna od alternativa Radoševićeve prve eliminacione borbe je 11. april u banjalučkom  „Boriku”.

“Mi u stručnom štabu ne sumnjamo u Radoševića i usredsređeni smo na to da njegov meč za titulu bude u Crnoj Gori. Sve njegove titule i priznanja su garant da ni ovoga puta neće izostati pomoć institucija i sponzora, a pomoć u relaizaciji imaćemo i od menadžera Redža Dedeića”, zaključio je Rajko Tomić.

Vijesti