Radonjić: Čeka nas teška i zahtjevna sezona, to je ono za što smo se borili

0
405

Dejan Radonjić želi da sa makar 14 igrača u rosteru Bajerna dočeka početak sezone u Evroligi u oktobru. Jedini crnogorski trener u elitnom evropskom takmičenju će gostovati i u rodnoj Podgorici, Budućnost Voliju.

Prošle sedmice potpisao je novi ugovor sa Bajernom,nakon osvajanja bundesligaške titule. Sada već javno ističe da se minhenski klub mora pojačati.

“Minimum je sastav sa 14 igrača. Prošle sezone imali smo sedam stranaca, naredne možda ih bude i više. Nije bitan broj stranaca, koliko broj igrača koji mogu igrati na vrhunskom nivou”, poručio je Radonjić.

Bivši trener Budućnost Volija i Crvene žvezde je napomenuo da Bajern čeka potpuno drugačija sezona od one u Evrokupu C u sezoni za nama.

“Čeka nas 30 utakmica tokom evroligaške sezone, non-stop ćemo biti na putovanjima, a svaki meč donosi vrhunskog rivala. Dakle od oktobra moramo biti spremni za takve napore. U pet sedmica tokom sezone igraćemo po dvije  evroligaške utakmice. Imam iskustvo sa Crvenom zvezdom kada je prelaz sa Evrokupa na Evroligu u pitanju, tako da vjerujem da smo dorasli situaciji”, rekao je Radonjić za Arenu.

Radonjić je istakao da je u dogovoru sa sportskim direktorom kluba Markom Pešićem usaglasio stav da se zadrži okosnica tima iz prethodne sezone.

“Što se tiče ponude Bajerna za produžetak ugovora, nijesam razmišljao ni nekoliko sekundi, znao sam da je treba prihvatiti. Od kraja sezone u junu sam jasno istakao da želim da ostanem, projekat je ambiciozan. Čeka nas teška i zahtjevna sezona, ali to je ono za što smo se borili“, rekao je Radonjić.

Očekuje se da u rodnu Podgoricu na odmor bivši selektor Crne Gore stigne u ponedjeljak.