Radončić: Kvalitetom možemo parirati svakom protivniku

0
268
Foto: KSCG

Prvi cilj košarkaša na predstojećem Eurobasketu biće plasman u eliminacionu rundu, odnosno osvajanje jednog od prva četiri mjesta u grupi u rumunskom Klužu u kojem će pored domaćina, protivnici biti Španija, Hrvatska, Češka i Mađarska.

Radimo veoma naporno kako u dvorani, tako i u teretani. Uz sjajnu atmosferu koju smo imali i prošle i ove godine, ispunjavamo sve zadatke koje pred nas postavlja stručni štab i za sada sve protiče u najboljem redu. Svi momci daju sve od sebe na svakom treningu i s razlogom očekujemo uspješno ljeto. Odlično se poznajemo i znamo kako da se uklopimo u ono što je najvažnije, a to je rezultat tima. Svi smo zadovoljni sistemom rada Tanjevića, siguran sam da će on kao i prošlog ljeta postaviti pobjedničku taktiku, a mi smo tu da njegove ideje realizujemo na terenu. Važno je da se na najbolji način na Zlatiboru pripremimo za kontrolne mečeve, da dostignemo željeni nivo forme, a nakon toga ćemo u duelima protiv jakih protivnika u Beogradu, Tuluzu i Istanbulu, imati priliku da vidimo na kojim segmentima treba da radimo do Eurobasketa. Prvi i jedini cilj je plasman u nokaut fazu, a potom je sve moguće jer u duelu koji traje 40 minuta možemo svojim kvalitetom parirati svakom protivniku– kaže krilo madridskog Reala Dino Radončić.

Reprezentacija će na Zlatiboru ostati do 10. avgusta, a do polaska u Kluž će odigrati tri jaka kontrolna turnira u Beogradu, francuskom Tuluzu i Istanbulu.