Radomir Đalović – Rudar je jedna složna porodica

0
370
Foto - fkrudarpljevlja.com

I prije dolaska u Rudar znao sam da je Rudar veliki klub zato sam se i odlučio za dolazak u Pljevlja .

Radomir Đalović popularni Đala , ili jedna  “strašna” reprezentativna i klupska karijera , rođeni pobjednik i lider na terenu. Đala je odigrao 26 utakmica u reprezentativnom dresu i postigao sedam golova.

Debitovao za reprezentaciju 17. oktobra 2007. godine na prijateljskoj utakmici sa Estonijom u Talinu i od tada 26 puta nosio dres nacionalnog tima od čega 19 puta kao starter. Impozantna je inostrana karijera Đale  (Srbija  , Njemačka , Rusija , Rumunija ,Turska , Iran , Kina Tajland .

Najduže se zadržao u Hrvatskoj , gotovo deset godina, s manjim prekidima. Za Zagreb je zaigrao 2002. godine, kasnije je u dva navrata nosio dres Rijeke, posljednji gol u HNL-u  dao je za pobjedu Rijeke protiv Splita od 3:2. Za Zagreb je u 72 utakmica postigao 24 gola, za Rijeku je odigrao 72 utakmice, dao 33 gola, 27. je na vječnoj tabeli strijelaca Hrvatske lige.

Đala je  prepoznatljiv  po  njegovim  karakterističnim  proslavama  golova, punih emocija. Imao je peh da na prvoj utakmici za Rudar doživi povredu ali to je  prošlo vrijeme, vratio se i trenira punom snagom .

Đala , tvoje prve impresije o Rudaru  za ovo kratko vrijeme od tvoga dolaska u klub ?

I prije dolaska u Rudar znao sam da je Rudar veliki klub zato sam se i odlučio za dolazak u Pljevlja, a i moj dosadasnji boravak u klubu je samo potvrdilo moje misljenje, ljudi u klubu i oko kluba su jako srdačni i vole svoj klub, a posebno mi je drago sto je klub posložen kao jedna velika složna porodica…

Prvi od četiri prvenstvena kruga rezultatski je za Rudar bio neuspješan. Stekao se utisak da je u startnih četiri, pet kola prema prikazanoj igri Rudar zaslužio više bodova, ali i da je u finišu došlo do pada forme. Tvoja ocjena prvog kruga , opste je mišljenje da ste vi bili na terenu da bi bodovni saldo Rudara bio bar malo veći ?

Sigurno je da je Rudar zaslužio mnogo više bodova u prvom krugu nego što je sad stanje… postoji dosta faktora što nije tako, ekipa je mlada i došlo je dosta novih igrača, posebno mi je teško palo što sam se povrijedio i nisam mogao da pomognem, siguran sam da bi bilo i više bodova da sam bio na terenu.. 

Tokom prvenstvene pauze, zbog kvalifikacionih utakmica reprezentacije, nije bilo opuštanja. Naprotiv, na sceni je bio i dvokratni režim treninga. Je li bilo dovoljno vremena da se ekipa još bolje uigra kako bi se ubuduće greške koje su nas pratile svele na minimum?

Tokom pauze imali smo vremena da dignemo fizičku spremu i da se novi trener upozna sa igračima.. on zna kako se to radi i uz kvalitetan rad sa njim nadam se da će greške biti manje i da ćemo igrati bolje i osvajati bodove.

Rudar je bodovno u popriličnom zaostatku za ekipama Sutjeske i Budućnosti, ali na tabeli nije daleko od mjesta koje vodi u evropska takmičenja. Koliko je po tebi daleko ili blizu titula, a koliko Evropa?

Ima još mnogo da se igra. Mislim da je potrebna jedna dobra serija do kraja polusezone da ostvarimo što više bodova i da se na proljeće jos jači uključimo u borbu za Evropu pa i titulu ako nam se ukaže šansa.

Drugi krug počinje utakmicom protiv Mladosti koja je skoro u identičnoj poziciji kao i Rudar Tvoje očekivanje?

Mladost je bila veliki favorit pred početak sezone, imaju iskusan tim, u prvom kolu smo ih nadigrali i bili bolji ali smo izgubili nesrećno, očekujem da im se revanširamo u subotu za taj poraz..