Radojičić: Nismo zadovoljni saradnjom sa ministarstvom sporta, Đukić: Pred nama je vrijeme rada

0
1117
FOTO: Jedro.me

Muška rukometna reprezentacija Crne Gore, odradila je desetodnevne pripreme u u Baru pod vođstvom selektora Dragana Đukića.

Na pres konferenciji koja je održana u Hotelu “Sidro“ sumirano je ono što je urađeno, i izloženi planovi pred odlazak na turnir „Croatia Kup“ u Umagu, na kojem će naši rukometaši snage odmjeriti sa domaćinom Hrvatskom i Tunisom.

“Sve naše kategorije su praktično u pogonu, od onih najmlađih koje vrlo brzo očekuju kvalifikacioni turniri u svojim uzrasnim kategorijama, do muške seniorske koja će imati nekoliko jakih probnih mečeva . Rano je još uvijek govoriti o nekim dugoročnijim planovima, ali se vrlo dobro znaju prioriteti.

Za sada nismo zadovoljni saradnjom sa ministarstvom sporta, ali vjerujemo da je to samo zbog toga što je u fazi formiranja i da ćemo ubuduće imati više razumijevanja”, kazao je predsjednik UO RSCG Zoran Radojičić.

“Nakon perioda upoznavanja sa novim stručnim štabom, sve je na svoje „leglo. Dosta je novina, novi je sistem rada. Ono što mogu da obećam u ime saigrača je da ćemo pokazati da vrijedimo u nastavku kvalifikacija“– rekao je golman naše reprezentacije kapiten Rade Mijatović…

„Ponovo smo zajedno, u zajedničkoj misiji. Nekoliko jakih provjera protiv ekipa koje su u ovom trenutku u punom trenažnom procesu pokazaće našu spremnost, prije svega tu mislim na duele sa Slovačkom”, kazao je Vasko Ševaljević…

Novi selektor Dragan Đukić zadovoljan je onim što je do sada urađeno.

“Zadovoljan sam onim što je urađeno, a ovo je bilo okupljanje koje smo i pored određenih povreda i bolesti odradili najkvalitetnije što smo mogli. Pred nama su sada jake probne utakmice. Različite važnosti za one sa kojima igramo, ali i za nas. Ovo su praktično mini OI, obzirom da igramo sa reprezentacijama sa različitih kontinenata. Nakon Saudijaca, čekaju nas utakmice sa ekipama koje su u ovom momentu i spremnije i uigranije jer ih relativno brzo očekuje jako takmičenje. Pred nama je vrijeme rada, i treba i ovu poslednju fazu naših mini priprema, da ih tako nazovem, da iskoristimo na najbolji mogući način“– istakao je između ostalog Đukić.

Nakon presa, su uručena priznanja za najbolje igračice i igrače u godini koja je ostala za nama Najbolja mlada igračica je Andrijana Popović (Levalea), a najbolji mladi igrač talentovani Miljan Vujović, sada član Gorenja. Za najbolju rukometašicu u inostranstvu proglašena je Jovanka Radičević (Vardar), dok su ovo priznanje u muškoj konkurenciji podjelili Vuko Borozan ( Vardar) i Nebojša Simić ( Kristijanštad). Za najbolje domaće igrače proglašeni su Đurđina Jauković ( Budućnost), i drugu godinu za redom, član Partizana iz Tivta Đorđo Peruničić. Njima je nagrade uručio predsjednik UO RSCG Zoran Radojičić.

Zahvalnice su uručenei Hotelu „Sidro“, AD“Luka Bar“, te SRC „Topolica“,u znak dugogodisnje kvalitetne saradnje.

This slideshow requires JavaScript.