Radmila Petrović: Ko bi odbio ovakav poziv

0
1244
Foto: zrkb.me

Bivša rukometašica Radmila Petrović nova je predsjednica Upravnog odbora Ženskog rukometnog kluba Budućnost, odlučeno je na Skupštini kluba koja je održana u hotelu ”Verde” u Donjoj Gorici.Petrović koja je u dresu našeg kluba osvojila dva trofeja Lige šampiona, a sa reprezentacijom Crne Gore titulu prvaka Evrope i olimpijsko srebro, bila je jedini kandidat, a na tu funkciju izabrana je jednoglasno. Bivša kapitenka dvostrukog šampiona Evrope tako je postala prva predsjednica i najmlađa osoba na čelu najtrofejnijeg sportskog kolektiva u Crnoj Gori.

“Presrećna sam. Velika je čast, ali i opterećenje voditi klub onako kako je to radio Predrag Bošković. Daću sve od sebe da nastavimo stazama uspjeha“, kazala je 29-godišnja Petrović, koja je igračku karijeru završila nakon Olimpijskih igara 2016. godine u Rio de Žaneiru.

Ona je rekla da joj motiva neće nedostajati, ali da će biti teško zbog obaveza koje ima.

“Biće teško jer sam se nedavno porodila, ali ovo je bila ponuda koja se ne odbija. Daću sve od sebe, pokušaću, pa ukoliko ne bude išlo doći će neko drugi. Imam želju i ogroman motiv, ali sam svjesna da će biti teško zamijeniti Boškovića“, rekla je Petrović.

zrkb.me

Petrović vjeruje da će njeno prisustvo donijeti neku novu energiju i da će Budućnost nastaviti sa uspjesima.

“Nijesam imala puno vremena da razmišljam, bila sam iznenađena ponudom. Ko bi odbio ovakav poziv. Ukoliko ne budem zadovoljna svojim radom i ukoliko ne budem mogla da se u potpunosti posvetim poslu sama ću se povući. Bošković će mi pomoći, biće uz mene i to je jedan od razloga zbog kojeg sam i pristala na sve ovo. Njegova pomoć mnogo mi znači, daće mi prave savjete i prenijeti dio njegovog znanja”, kazala je Petrović.

Novi sponzor kluba biće trgovinski lanac HDL vlasnika Komnena Lakovića.

Na čelu kluba, Petrović će naslijediti Predraga Boškovića, koji je na Skupštini podnio ostavku.

Bošković je bio na čelu kluba od 16. decembra 2006. godine, kada je naslijedio Budimira Stanišića.

“O ovome sam razmišljao još nakon Olimpijskih igara u Riju. Teško je odvojiti se od porodice, jer je za mene Budućnost druga porodica. Ostavljam klub u dobroj situaciji, bez bilo kakvih dugovanja, prema bilo kome. Ovo je novi početak kluba, koji će, siguran sam, nastaviti da se razvija i da učvrsti pozicije na evropskoj sceni”, kazao je Bošković.

Bošković je kazao da će i dalje biti dio kluba i da će nastaviti da radi sa istim entuzijazmom i energijom.

“Dobro je i za klub da ne budem više predsjednik, jer se polako počinju dešavati stvari koje se često vezuju za mene, a nemaju veze sa mnom. Volio bih da dvorana Morača ponovo bude puna, jer djevojke to zaslužuju”, kazao je Bošković.

On je kazao da je napravljen dobar posao i da je pojačan sponzorski pul.

Foto: zrkb.me

“Napravili smo dobar posao doveli smo dosta sponzora, među njima i Hard diskont Laković, kao brend koji želi da bude dio najuspješnijeg crnogotskoh sportskog brenda. To će dati uspješan rezultat za nas, ali i kompanije koje su dio sponzorskog pula. Mogu mirne savjesti da se povučem i jer znam daće klub još dugo biti u vrhu evropskog rukometa”,kazao je Bošković.

Tokom njegovog mandata Budućnost je dva puta bila prvak Evrope – 2012. i 2015. godine, a osvojila je i Kup pobjednika kupova 2010. godine.

Bošković je ministar odbrane u Vladi Crne Gore i potpredsjednik Evropske rukometne federacije.

Novi Upravni odbor, osim Radmile Petrović, činiće Matijaž Božić, Dejan Krivec, Miodrag Strugar, Milica Vukotić, Nikola Sekulović, Nikola Petrović i Zoran Kalezić.