Radičević: Imamo uslove koje nema niko, plasiraćemo se na F4!

0
423

Super zvijezde poput Lekić, Penezić, Lazović, Radičević, Althaus, Dembele, Susline…te ogroman uloženi novac trebali bi da garantuju Vardaru makar plasman među osam najboljih ekipa na Starom kontinentu. Taj rezultat je sada doveden u pitanje, nakon tri odigrana kola u glavnoj rundi Lige šampiona tim iz Skoplja se nalazi na prvom mjestu u grupi, a za prolaz i eventualno treće mjesto sa kojim bi izbegli Larvik će morati da pobjede u preostala tri duela (Lajpcig, Krim i Dinamo) što za ovako moćan tim koji igra ispod očekivanja svakako nije nemoguće!

Imamo uslove koje nema niko
Vardarke su u proteklom kolu podbacile u Rusiji protiv Dinama (33:25), igrale su kao da su prvi put zajedno na terenu i to po riječima naše reprezentativke Jovanke Radičević ne smije da se ponovi.
Zaista igramo dosta loše, toga smo svjesni svi u ekipi i zajedno moramo pronaći razlog zbog čega je tako. Ono što sigurno ne smijemo da dozvolimo jeste da se ne borimo do kraja i da gubimo energiju koju treba da imamo kada nosimo dres Vardara, jer zaista imamo sve vrhunske uslove koje nema nijedan klub na svijetu, a to svakako da moramo da vratimo dobrim partijama na terenu. Protiv Dinama nismo ličile na sebe i to što prije mora da se promijeni”,bile su prve riječi Jovanke Radičević.

itana, joka, andrea
Joka ne sumnja da će Vardar ipak izboriti plasman u četvrtfinale, a zatim i na fajnal for u Budimpešti.
“Iskreno vjerujem da ćemo dobiti sva tri naredna meča u grupi, da ćemo sigurna sam odigrati mnogo bolje, izboriti plasman u četvrtfinale, a onda se i plasirati na fajnal for, jer nam je tamo realno i mjesto”.

joka i andrea

Vjerujem da će Mečevska izdržati najtežu bitku
Navijači Vardara su za loš učinak u Volvogradu tražili alibi u nesrećnom slučaju koji je zadesio ovaj klub kada je igračica “crveno-crnih” Robertina Mečevska pala sa petog sprata, a njeno stanje je još uvijek kritično.
Svakako da je situacija sa Mečevskom uticala na nas, ali ne smijemo ni tražiti alibi za loše odigranu poslednju utakmicu. Jasno je da traga na nas mora ostaviti ako u posvijesti imamo da nam se saigračica bori za život i iskreno vjerujem da će joj Bog dati snagu da izdrži najtežu bitku. Međutim, mi smo profesionalci, znamo zašto smo ovdje i bilo kakve promjene da se događaju ne smiju da utiču na nas”, kazala je Radičević.

joka

Indira i Pitlik za dobre stvari
Čudne stvari se u Vardaru događaju kada je u pitanju stručni štab. Naime, prije dvije nedelje je u Skoplje stigao Danac Kim Rasmunsen, koji je imao ulogu prvog pomoćnika Indire Kastratović, da bi samo poslije nedelju dana dobio otkaz, a na njegovo mjesto stigao iskusni rukometni vuk Jan Pitlik. To ipak nije poremetilo vardarke.
Svakako da dolazak novog trenera donese nešto novo, ali ova situacija nas nije poremetila. Sada je ovde iskusni trener Pitlik, koji će vjerujem uz rad sa Indirom napraviti dobre stvari”.

vardar joka

Dobro se osjećam
Naša reprezentativka se nakon povrede stopala polako vraća u željenu formu. Sa sedam golova je bila jedina svijetla tačka Vardara u porazu od Dinama.
Drago mi je da ulazim u formu u kakvu želim da budem, s obzirom da sam imala nezgodnu povredu, ali to je sada prošlost i želim da budem sve bolja kako bih kvalitetnim partijama doprinijela željenom rezultatu Vardara”.

joka

Za trofej Budućnost, Larvik i Đer
Jovanka Radičević smatra da je Budućnost uz Larvik i Đer glavni favorit za osvajanje Lige šampiona.
Pratila sam nekoliko utakmica Budućnosti, nisam sve, ali jasno je da igraju standardno dobro, jaku i čvrstu odbranu, a za napad imaju Kristinu Neagu koja je po mom mišljenju ključ njihove ekipe. Smatram da je upravo Budućnost uz Larvik i Đer glavni kandidat za osvajanje Lige šampiona”, ne krije Radičević.

Grupa 1
28.februar
Vardar – Lajpcig
01.mart
Turingen – Krim
02.mart
Budućnost – Dinamo
1. Budućnot 7 6 1 0 13
2. Dinamo 7 5 2 0 10
3. Turingen 7 3 0 4 6
4. Lajpcig 7 3 0 4 6
5. Vardar 7 2 1 4 5
6. Krim 7 1 0 6 2

 

 

 

 

Handballme.me