Racković objavio spisak

0
612

odbojkaska reprezentacija crne gore zeneSelektor ženske seniorske odbojkaške reprezentacije Crne Gore Vladimir Racković objavio je danas širi spisak odbojkašica za predstojeći kvalifikacioni turnir za Svjetsko prvenstvo u Italiji 2014 godine.

 

Racković je pozvao 21 odbojkašicu.

 

Na spisku su:

 

tehničari – Evgenija Milivojević (Luka Bar), Marija Đonović (Morača) i Marija Bojović (Budućnost Zetatrans)

 

primači – Tatjana Bokan (Mulhouse, FRA), Ksenija Ivanović (VC Wiesbaden, GER), Dragana Peruničić (Budućnost Zetatrans), Jelena Cvijović (Dinamo Azotara, SRB), Milana Rovčanin (Budućnost Zetatrans), Danijela Džaković (Rudar) i Tamara Kovačević (Luka Bar)

 

srednji blokeri – Ana Otašević (Power cats Dudingen, SUI), Jelena Rosić (Luka Bar), Tijana Jakić (Morača), Marija Sandić (Primaria Blaj, ROM) i Marija Milović (Luka Bar)

 

korektori – Neda Vujadinović (Budućnost Zetatrans), Nikoleta Perović (Luka Bar) i Jelena Šofranac (bez kluba)

 

libera – Ana Raičević (Budućnost Zetatrans), Danijela Đukić (Budućnost Zetatrans) i Dragana Vulević (Morača).

 

Okupljanje reprezentativki zakano je za 9. maj u prostorijama Odbojkaškog saveza Crne Gore, nakon čega će se preseliti u Herceg Novi na pripreme.

 

Crnogorska reprezentacija od 23. do 26. maja biće domaćin prve runde kvalifikacija, a rivali u Herceg Novom biće joj Hrvatska, Bosna i Hercegovina i Makedonija. Pobjednici svih grupa plasiraće se u treću rundu koja je na programu od 2. do 4. januara 2014. godine i igra se pet turnira sa po četiri reprezentacije.

 

Drugoplasirane selekcije iz svih šest grupa prve runde (A-F) igraće od 2. do 6. oktobra 2013. godine u drugoj rundi jedan turnir sa kojeg će kvalifikacije nastaviti po tri najbolje plasirane ekipe.

 

Na završnim turnirima Evropa će imati devet mjesta u ženskoj konkurenciji, pa će se pored domaćina Italije i finalista Evropskih prvenstava 2013. godine plasirati i pobjednici grupa treće runde kvalifikacija te najbolja drugoplasirana ekipa iz svih grupa.