Protiv Grčke za peto mjesto i oproštaj od Evropskog prvenstva u Barseloni

0
631

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore igraće danas sa Grčkom za peto mjesto na Evropskom prvenstvu u Barseloni.

Priželjkivali smo Grke u četvrtfinalu, na kraju su nas bod sa Španijom i slabija gol razlika poslali na Hrvatsku, pa će današnji meč sa Helenima biti mnogo manje glamurozan. Za kraj avanture na Evropskom prvenstvu u Barseloni vaterpolisti Crne Gore igraće protiv Grčke u meču za peto mjesto. Mnogo manje od onoga čemu smo se nadali, ali i prilika da se ajkule sa samo jednim porazom na turniru oproste od Evropskog prvenstva.

A povrede su već zakomplikovale stvari selektoru Vladimiru Gojkoviću pred današnji meč, pa vjerovatno neće moći da računa na centra Sašu Mišića.

Jedan od naših najboljih igrača na turniru u Barseloni bio je Dejan Lazović, koji je tako još jednom pokazao da je Crna Gora dobila golmana za budućnost.

“Poznajemo se sa Grcima, odlična su ekipa. Uostalom, iz Olimpijakosa dolazi 80 odsto njihove selekcije, a znamo da su ove godine uzeli Ligu šampiona i neće biti nimalo lako”, istakao je Lazović.

Golman italijanske Verone, prije svega, vjeruje u svoje saigrače…

“Vjerujem da će svi u ekipi i ovaj meč odigrati na vrhunskom nivou, da će dati maksimum, jer bi bilo lijepo da takmičenje završimo pobjedom. Mislim da smo zaslužili poslije svega prikazanog da uzmemo peto mjesto”, zaključio je Lazović.

Posljednji meč Crna Gora i Grčka odigrali su prošle godine u četvrtfinalu SP u Budimpešti kada su slavili Heleni.