Prosinečki: Genije prođe petoricu i – 1:0 za Milan

0
2491

Dejan Savićević i Robert Prosinečki su igrali zajedno u Crvenoj zvezdi od ljeta 1988. do ljeta 1991. godine, bili su najbolji tandem vezista u Evropi u trenutku kada su Beograđani osvojili Ligu šampiona 1991, a 28. maja će se sresti u Zenici Dejo kao predsjednik FSCG, a Robi kao selektor BiH.

A “Veliki Žuti” je u azbuci portala Mondo pod slovo G kao iz topa rekao Genije!

“Dejo Savićević. Nisu mu slučajno dali taj nadimak u Italiji. U svemu je genije. I danas se prepričavaju njegove čarolije. U Milan ga je doveo poznati menadžer Naletilić. Dejo ga zamoli da dođe na prvi trening kako bi mu pomogao oko prevoda neke Kapelove instrukcije. Prva vježba, ‘uno-due tocchi’. Jedan dva dodira. Kreće ševa i Dejo svaki put preko pet dodira. Kapelo zaustavlja trening, prilazi ogradi i kaže Naletu: ‘Dici a Dejan, unodue tocchi’. Ovaj prevede, a Dejo će: ‘Kaži ti njemu da Savićević ne umije da igra na dva dodira’”, prepričava anegdotu 49-godišnji Prosinečki o godinu starijem Savićeviću, pa dodaje…

“Kapelo pita: ‘Šta je rekao?’, a Nale kaže: ‘Rekao je da će pokušati’. Ili analiza poslije utakmice, Kapelo pokazuje snimak i kaže: ‘Vidite, Barezi 96 odsto preciznih dodavanja. Bravo! Kostakurta 90 odsto. Bravissimo. A Savićević? 30 odsto. Katastrofa’. A Dejo podigne ruku, zamoli za riječ, pa kaže: ‘Jeste Mister, ali oni igraju Barezi Kostakurta, Kostakurta Barezi. I normalno je da nema pogrešnih pasova. A Dejo? Dejo prođe jednog, drugog, trećeg, četvrtog, petog i… 1:0 za Milan’. Šta reći? GENIJE!”.