Primorac evropsku avanturu počinje u Atini, prvi rival je domaćin

0
415
Foto: wpolo.me

Primorac evropsku avanturu počinje u Atini – na programu je prvi kvalifikacioni turnir za Evrokup.

Kotorani baš i nisu imali sreće u žrijebu, jer će se za prva dva mjesta koja vode u drugu rundu boriti u grupi D sa italijanskom Ortiđom, domaćinom Idraikosom i Naisom iz Niša.

Prvi protivnik je Idraikos (večeras od 18.30 časova) i od tog meča bi moglo mnogo toga da zavisi kada su u pitanju šanse tima Petra Vica.

“Turnir je izuzetno jak. Tri tima ravnopravno konkurišu za jedno od prva dva mjesta, dok je Nais kvalitetom stepenik ispod, ali sigurno vidi šansu. Cilj je da prođemo u drugo kolo, vjerujem da možemo to da ispunimo, ali sigurno neće biti jednostavno“, rekao je ljevoruki napadač Primorca Damir Crepulja.

Kotorski sastav se i ovog ljeta bitno promijenio. Novajlije su Dimitrije Kriještorac, povratnik u matični klub iz Jadrana, stigao je hrvatski tandem Marko Ivanković – Nikola Pavličević, kao i Rus Viktor Višnjakov.

Novo lice u Primorcu je i mladi crnogorski centar Miroslav Perković, ali je i dalje van bazena zbog bolesti…

“Ekipa jeste promijenila, mislim i da je bolja nego prošlogodišnja. Vidjećemo kako će se posložiti kockice, vjerujem da ćemo već na ovom turniru pokazati kvalitet koji posjedujemo”, istakao je Crepulja, reprezentativac Gruzije.

Grupu A u Rijeci čine Primorje, OSC, Partizan i Duizburg, u B su domaćin Savona, Marsej, splitski Mornar i Nojkeln iz Berlina, dok se u C nalaze mađarski BVSC, Nica i Barselona, koja je organizator turnira.