Predsjednik Bajerna: Radonjić zaslužan što tim funkcioniše kao cjelina

0
1345
Foto: rauchensteiner

Bajern vodi 2:1, po mnogima neočekivano u finalu Bundeslige protiv Albe, a čelnici Bavaraca kao glavnog “krivca” vide trenera Dejana Radonjića. Crnogorac je ekipu preuzeo početkom aprila i konačno dočekao pohvale predsjednika svih sportskih sekcija kluba, Ulija Henesa.

Henes je fudbalska legenda, osvajač Svjetskog i dva Evropska prvenstva kao igrač, jedan od najboljih napadača sedamdesetihih. Od 1979. je funkcioner u klubu, sa njim na čelu osvojena je Liga šampiona, Interkontinentalni kup, čak 15 titula Bundeslige. Upravo njegovom zaslugom Bajern je dobio “Alijanc arenu”, jedan od najljepših evropskih stadiona, čija je izgradnja koštala 350 miliona eura. Sada brine i o košarkaškoj sekciji, koja cilja prvu šampionsku titulu u modernoj eri.

Henes je bio izuzetno kritičan zbog igre Radonjićevog tima u četvrtfinalu Bundeslige protiv Frankfurta. Tada je čak silazio na teren sa tribina tokom tajm-auta i razgovarao sa igračima i trenerima. Sada je iskoristio priliku da pohvali rad Crnogorca.

“Posljednja naša pobjeda u Minhenu za vodstvo 2:1 je veliki rezultat. Oduševilo me prije svega kako smo borben tim postali. To vidim od polufinala. Trener je učinio da postanemo prava cjelina. U Berlinu šanse će u narednom meču biti 50-50, Alba ima pojedinačno možda i bolji tim od nas. Zato nema pritiska. Neka igrači ponove ovakav odnos i ja ću biti srećan” rekao je Henes.

Sam Radonjić bio je oprezniji nakon pobjede 72:66 u Minhenu.

“Izgubili smo mnogo lopti jer je Alba igrala dobru odbranu, ali imao sam utisak da imamo kontrolu tokom skoro cijelog meča. Taj intenzitet mi se dopao. Ovo je mnogo važna pobjeda, očekujem reakciju Albe na njenom terenu jer je pod pritiskom”, rekao je Radonjić.

Bajern će osvojiti titulu ukoliko pobijedi Albu u Berlinu u srijedu od 20 časova. Ukoliko domaćin ipak slavi, majstorica bi se igrala na terenu Bavaraca u Minhenu. Interesovanje za naredni meč je ogromno, toliko da je Bajern najavio organizovani odlazak skoro 2.000 navijača u Berlin, od kojih bi tek nekoliko stotina dobilo mjesto u dvorani.