Predrag Jokić dobitnik priznanja “Zlatna zvijezda crnogorskog sporta”

0
753

Vaterpolista Predrag Jokić biće prvi nosilac priznanja “Zlatna zvijezda crnogorskog sporta”, koju će Olimpijski komitet Crne Gore dodjeljivati svake četiri godine.

Jokiću će nagrada biti uručena na sjutrašnjoj svečanosti, povodom 10 godina prijema COK-a u Međunarodni olimpijski komitet.

Ovu nagradu ćemo dodjeljivati za ukupan odnos, rad i promociju olimpizma. Procijenili smo da Predrag Jokić, koji je četiri puta bio na Olimpijskim igrama, koji ima i olimpijsku medalju, i još mnogo medalja sa velikih takmičenja, zaslužuje da bude prvi nosilac priznanja. Jokić je ne samo veliki sportista, već i sjajan čovjek“, kazao je predsjednik COK-a Dušan Simonović.

Jokić (34) je u karijeri četiri puta nastupao na Olimpijskim igrama – počeo je u Atini 2004, kada je u reprezentaciji Srbije i Crne Gore osvojio srebrnu medalju, nastavio sa našom selekcijom u Pekingu i Londonu, a završio u Riju.

On ima još šest medalja sa evropskih i svjetskih prvenstava, od čega dvije zlatne (sa Crnom Gorom iz Malage 2008), kao i dva odličja iz Svjetske lige.